"Najgrublja fudbalerka u istoriji"

Amerikanka Elizabet Lambert dobila je posle meča univerzitetskih timova Nju Meksika i Brigam Janga zvanje najgrublje igračice u istoriji fudbala.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

15:32

Default images

Fudbal ili soker, kako ga u Sjedinjenim Državama zovu, je najpopularniji univerzitetski sport žena, a utakmice često posmatra veliki broj gledalaca. Lambertova je suspendovana i jedno vreme neće igrati posle niza incidenata koje je napravila na utakmici u kojoj je njen Nju Meksiko izgubio od Brigam Janga rezultatom 1:0.

Razlog su udaranje laktovima, guranje i saplitanje protivnica i jedno povlačenje za rep.



I pored toga što njeno ponašanje osuđuju mediji su od studentkinje Univerziteta Nju Meksiko napravile novu fudbalsku zvezdu, a pored brojnih snimaka na internetu i na socijalnoj mreži Fejsbuk osnovana je grupa 'Zabranite Lambertovoj da igra fudbal'.

Ipak, potezi Lambertove su istovremeno našili i na oduševljenje mnogih, pa se tako na Fejsbuku se mogu naći i grupe podrške kao što je 'Elizabet Lambert je moj heroj'.

Lambertova se u međuvremenu izvinila zbog svojih postupaka.

"Duboko i iskreno žalim zbog mojih akcija. Moje reakcije ničim nisu bile izazvane. Dozvolila sam da me emocije kontrolišu u 'usijanim' situacijama. Preuzimam svu odgovornost za svoje postupke", rekla je Lambertova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: