Čelsi dobio dozvolu za transfere

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) odlučio je da engelskom premijerligašu Čelsiju privremeno ukine zabranu angažovanja novih igrača.

Izvor: B92

Petak, 06.11.2009.

15:14

Default images

Prvobitna presuda je privremeno ukinuta dok ne bude razmotrena žalba londonskog kluba. To praktično znači da će Čelsi u januarskom prelaznom roku moći da registruje nove igrače.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kaznila je u septembru klub sa ’Stamford Bridža’ zabranom kupovine igrača do januara 2011. godine, zbog toga što su čelnici londonskog kluba 2007. godine naveli, tada 16-godišnjeg, Gaela Kakuta da raskine ugovor sa francuskim Lensom i pređe u Čelsi.

U saopštenju CAS nije navedeno kada se očekuje konačna odluka o tom slučaju.

'Stamford Bridž' menja ime?

Čelnici ’plavaca’ razmatraju i mogućnost da nekom od sponzora prodaju ime stadiona, koji trenutno nosi ime ’Stamford Bridž’.

"Prodaja imena stadiona nekom sponzoru donela bi klubu ogromnu finansijsku korist. Još nismo doneli konačnu odluku, ali intenzivno razmišljamo o tome", izjavio je izvršni direktor kluba Ron Gurlaj.

Stadion ’Stamford Bridž’ ima kapacitet od 42.055 mesta i prema kategorizaciji UEFA ima pet zvezdica. Izgrađen je 1876. godine i do sada je dva puta renoviran 1905. i 1990. godine.

Prema rečima Izvršnog direktora Čelsija cilj tog fudbalskog kluba da u sledećih pet godina osvoji dve Lige šampiona. On je objasnio da uprava kluba razmišlja o prodaji prava na ime stadiona baš zbog obezbeđivanja finansijskih sredstva za taj poduhvat.

Čelsi nikada nije osvojio LŠ, mada je 2008. godine igrao u finalu tog takmičenja, kada je izgubio na penale od Mančester junajteda, dok je u polufinalu eliminisan čak četiri puta.

Gurli je rekao da će bilo kakva promena imena 'Stemford Bridž' zadržati sadašnji naziv, jer je to veoma osetljivo pitanje za navijače.

Od engleske velike četvorke samo Arsenalov 'Emirejts' stadion ima ime sponzora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: