Tužilaštvo će tražiti smenu Lukića?

Državno tužilaštvo je zatražilo da se Vladanu Lukiću zabrani obavljanje funkcije predsednika FK Crvena zvezda, piše ’Blic’.

Izvor: B92

Utorak, 03.11.2009.

15:03

Default images

Beogradski dnevnik se poziva na neimenovane izvore u tužilaštvu. U Crvenoj zvezdi kažu da bi eventualna optužba bila takva da „bi mogao da je obori svaki student prava“.

Na sudu je da odredi u kome će periodu zabraniti Lukiću da bude sportski funkcioner i koliko će mu novčanu kaznu odrediti, kao i Zvezdi. Zabrana obavljanja funkcije tražena je zbog nedoličnog ponašanja Lukića na utakmici u Novom Pazaru,“ prenosi ’Blic’ izjavu neimenovanog izvora.

Glavni tužilac Srbije Slobodan Radovanović podneo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv beogradskog kluba i njenog predsednika zbog dukserice koju je nosio na Kup utakmici sa Novim Pazarom u sredu.

Lukić je utakmicu u Novom Pazaru gledao u dukserici na kojoj je pisalo: „Dok se zemlja oko sunca kreće”, a tužilac Radovanović tvrdi da je to početak pesme čiji nastavak glasi: „Zvezdini se huligani umiriti neće. Zveče štangle, palice i lanci, evo, idu Zvezdini ludaci”. Kazne za takav prekršaj iznose od 300.000 do milion dinara za pravno lice, u ovom slučaju Crvenu zvezdu, i od 20.000 do 50.000 dinara za fizičko lice, odnosno Lukića.

U Crvenoj zvezdi juče nisu bili voljni da komentarišu potez javnog tužioca. Iz kluba čiji je Lukić predsednik tvrde da je motiv na dukserici iz druge verzije pesme u kojoj se, na istu melodiju ne pominju „huligani, palice, štangle i lanci“ nego „barjaktari i barjaci“.

’Benignu’ verziju navijači Crvene zvezde pevali su i na utakmici sa Javorom u subotu.

Predsednik Lukić se oglasio pre nekoliko dana saopštenjem i nema nameru da ponovo iznosi svoj stav. Pitamo se na čemu može da se zasniva tužba kad na Lukićevom duksu nije bio nikakav sporni tekst, niti poziv na nasilje. Ubeđeni smo da bi svaki student prava mogao da obori tako klimavu tužbu,“ rekao je portparol ’crveno-belih’ Marko Nikolovski a preneo ’Blic’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: