Srbija osvojila Panon kup

Rukometna reprezentacija Srbije osvojila je Panon kup u Mađarskoj pobedom nad Tunisom rezultatom 34:24 (20:11).

Izvor: B92

Subota, 31.10.2009.

11:14

Default images

Ekipa Seada Hasanefendića zabeležila je sva tri ubedljiva trijufma u tri dana na turniru u Mađarskoj i tako stigla do trofeja. Srbija je u četvrtak pobedila Rumuniju (40:32), a u petak domaćina Mađarsku (30:25). Najefikasniji u pobedi nad Tunisom bili su Momir Ilić sa sedam, Žarko Šešum i Alem Toskić sa po pet golova.

Kao i u prethodna dva meča, naša selekcija dobro je počela meč i protiv Tunisa i rano stigla do visoke prednosti. Raspoložen je bio Momir Ilić, koji je i najefikasniji srpski reprezentativac na Panon kupu sa 19 golova. Najubedljivije vođstvo u prvom poluvremenu iznosilo je devet golova i sa tom razlikom (20:11) otišlo se i na odmor.

U prvim minutama nastavka viđena je nešto opuštenija igra rukometaša Srbije koji su prvi pogodak u drugom poluvremenu dali tek u petom minuta. Međutim, od tog trenutka ponovo su odlično počeli da igraju, briljirao je Žarko Šešum i golovima i aistencijama. Selektor Sead Hasanefendić prvi put na turniru pružio je priliku i Momiru Rniću koji se jednom upisao u strelce.

Za Srbiju su golove postigli: Momir Ilić 7, Žarko Šešum 5, Alem Toskić 5, Dobrivoje Marković 4, Uroš Mitrović 3, Rastko Stojković 3, Nikola Kojić 2, Ivan Nikčević 1, Momir Rnić 1, Dragan Tubić 1, Mladen Bojinović 1, Uroš Vilovski 1.

"I u poslednjoj utakmici dali smo sve od sebe. Zadovoljan sam, jer smo dobro odigrali meč iako je bilo teško posle napornih utakmica prva dva dana turnira. Igrali smo prepoznatljivu igru, igrači zadovoljini odlaze kući i svesni smo sta nas očekuje do starta Evropskog prvenstva u Austriji. Lepo je kada se osvoji turnir i jos jednom moram da kazem da sam stvarno zadovoljan", rekao je selektor Srbije Sead Hasanefendić.

"Bilo je teško igrati meč u ovom terminu, ali smo bili jako motivisani da odigramo najbolje sto možemo i pobedimo. Cela ekipa sjajno je odigrala u odbrani i verujem da je ovo samo početak povratka naše reprezentacije u sam vrh", izjavio je Žarko Šešum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: