KK: Arsenal izbacio Liverpul

U sredu su mesto u četvrtfinalu engleskog Karling Kupa izborili Arsenal, Čelsi i Mančester Siti.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2009.

00:13

Default images

U derbiju dana Arsenal je savladao Liverpul 2:1, Čelsi je pobedio Bolton 4:0, dok je Siti nadigrao Skantorp Junajted 5:1.

Na Emiratima Arsen Venger je jakom sastavu Liverpula (naravno bez Toresa i Džerarda) suprostavio kombinovani sastav u kojem su prve zvezde bili oporavljeni Samir Nasri, Eduardo i Niklas Bendter. Prvi gol na meču na vrlo lep način postigao je Fran Merida u 19. minutu. Levom nogom je sa desne strane sa ivice šesnesterca pogodio bližu stativu od koje se lopta odbila u mrežu. Uzvratio je odlični Emilijano Insua još lepšim golom u 26. minutu sa dvadesetak metara iz voleja, takođe levom nogom, preko Lukaša Fabijankog. Obojici strelaca to su bili prvi golovi na zvaničnim mečevima za svoje klubove. Gol odluke postigao je Bendter u 50. minutu, posle lepe akcije Arsenala i asistencije Meride.

U pobedi Čelsija nad Boltonom 4:0 strelci su bili Kalu u 15, Maluda u 26, Deko u 67. i Drogba u 89. minutu.

Mančester Siti je do runde osam najboljih u Karling Kupu stigao pobedom 5:1 nad Scantorpom. Prvi gol na meču postigao je Stiven Ajrlend u 3. minut, a prvi gol od dolaska u tim Marka Hjuza postigao je Roke Santa Kruz u 38. minut, Leskot je bio strelac u 56. minutu, Tevez u 71. i Džonson u 77. Forte je malu nadu gostima pružio golom u 26. minutu kada je izjednačio na 1:1.

U utorak su dalje prošli Mančester junajted, Portsmut, Blekburn, Totenhem i Aston Vila.

Finale je na programu 28. februara na Vembliju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: