U nedelju 17. Novosadski maraton

Tradicionalni, 17. po redu, Novosadski maraton održaće se nedelju u glavnom gradu Vojvodine.

Izvor: B92, Beta

Subota, 10.10.2009.

12:17

Default images

U glavnoj trci, dužine 42 kilometra, učestvovaće po prvi put kineska maratonka Vang Haine, kao i njen sunarodnik Sun Jea, iz Čangčuna, koji je grad pobratim Novog Sada. Pored glavne trke, u Novom Sadu će biti održan i štafetni maraton, školski kros na 1.500 metara, kao i trka beba u puzanju na stazi od četiri metra.

U okviru pratećih manifestacija, održaće se Međunarodni simpozijum posvećen fizičkoj aktivnosti i zdravlju mladih. Svoje učešće na ovoj manifestaciji najavio je i predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.

Jovanović će učestvovati u štafetnom maratonu, jer, kako je rekao, ličnim primerom želi da pozove mlade ljude da se što više bave sportskim aktivnostima.

Start trke zakazan je za 10 časova na Trgu slobode. Maraton će biti održan na kružnoj stazi, koja prolazi kroz urbani deo grada i pored Dunava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: