Adebajor: „Nikoga nisam provocirao“

Fudbaler Mančester Sitija Emanuel Adebajor optužio je navijače Arsenalada su mu vređali majku i da je proslava gola ispred njih bio njegov odgovor na to.

Izvor: B92, eurosport

Ponedeljak, 05.10.2009.

12:25

Default images

Togoanac je naglasio da nije uradio ništa provokativno time što je posle postignutog pogotka u pobedi Sitija nad Arsenalom rezultatom 4:2 pretrčao ceo teren da bi ga proslavio ispred navijača londonskog kluba, iz kojeg je tokom leta prešao u Siti. Adebajor je istakao da je to uradio jer je želeo da im uzvrati za sve uvrede koje su uputili njegovoj majci.

Niko nema pravo da vređa moju majku. Mene mogu da vređaju i da kažu šta god hoće, i sve mogu da prihvatim. Kada sam ih čuo kako pevaju i vređaju mi majku, nisam mogao to da prihvatim. I, kada sam postigao gol otrčao sam kod njih jer je to bilo kao da im kažem ’oterali ste me iz kluba, a ja sam vam upravo dao gol’. U tome ne vidim nikakvu provokaciju“, rekao je Adebajor.

Zbog Adebajorove proslave gola pred navijačima Arsenala Fudbalska asocijacija Engleske je pokrenula istragu o tom slučaju, ali je on izbegao oštriju kaznu, i samo je kažnjen novčano i uslovnom suspenzijom na dve utakmice.

Ipak, Togoanac je zbog starta nad Robinom van Persijem bio suspendovan na tri meča, i na teren bi trebalo da se vrati u ponedeljak uveče, na gostovanju Sitija Aston Vili. Adebajor je rekao da je posle utakmice uputio izvinjenje bivšem saigraču, što Holanđanin negira, i optužio je medije da su preuveličali ceo slučaj.

Mislim da se takve stvari dešavaju na fudbalskom terenu, takve startove sam i ja doživeo bezbroj puta. Ipak, mediji su od toga napravili ’priču godine’, i to me je najviše pogodilo“, istakao je Adebajor.

Adebajor je u Siti prešao tokom leta, a vrednost transfera procenjena je na oko 27 miliona evra. Loš odnos sa navijačima londonskog kluba imao je još od prošle godine kada je javno spekulisao o mogućem prelasku u Milan ili Barselonu, a oni su ga optužili da ne daje sve od sebe na terenu. Ipak, 25-godišnji Togoanac insistira da je želeo da ostane u Arsenalu, ali da ga je menadžer Arsen Venger oterao.

Ljudi moraju da znaju da nisam ja bio taj koji je želeo da odem, već su me u Arsenalu primorali. Želeo sam da ostanem, ali mi je trener rekao da to nije najbolji izbor, jer navijači nisu zaboravili šta se desilo u leto 2008. godine“, rekao je Adebajor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: