Bez novih oštrih kazni za Adebajora

Napadač Mančester Sitija Emanuel Adebajor izbegao je oštre kazne zbog proslave gola koji je postigao na utakmici sa Arsenalom.

Izvor: B92, eurosport

Četvrtak, 01.10.2009.

19:47

Default images

Disciplinska komisija Fudbalske asocijacije Engleske (FA) je donela odluku da Adebajora kazni novčano, sa 25.000 funti, kao i uslovnom suspenzijom na dva meča zbog nedoličnog ponašanja.

Pre donošenja odluke komisija je uzela u obzir Adebajorovo priznanje krivice, javno izvinjenje, ali i prirodu provokacija kojima je bio podvrgnut. Ipak, komisija, takođe, naglašava da fudbaleri imaju obavezu da sd dolično ponašaju i takve proslave su neprihvatljive i mogu da dovedu do ozbiljnih incidenata“, kaže se u saopštenju disciplinske komisije FA.

Adebajor je već odradio kaznu od tri meča zabrane igranja zbog nasilničkog ponašanja tokom iste utakmice, pošto je nagazio na lice bivšeg saigrača Robina van Persija. Togoanac je sada kaznjen jer je posle postignutog gola u pobedi Sitija nad Arsenalom rezultatom 4:2 pretrčao preko celog terena da bi ga proslavio pred navijačima londonskog kluba.

Pošto je Adebajor kažnjen samo uslovno to znači da će biti na raspolaganju menadžeru Sitija Marku Hjuzu već na gostovanju Aston Vili, koje je na programu u ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: