Platini: "Tužan dan za fudbal"

Predsednik UEFA Mišel Platini izrazio je žaljenje zbog smrti navijača Tuluza Brisa Tatona.

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2009.

21:21

Default images

Taton je preminuo u Beogradu od posledica povreda zadobijenih u napadu pre 12 dana, pred meč Tuluza sa Partizanom u Ligi Evrope. Platini veruje da će nadležni organi u Srbiji sprovesti istragu do kraja i kazniti počinioce tog zločina.

"Danas je tužan dan, ne samo za Tuluz i francuski fudbal, već za fudbal u celoj Evropi. Smrt navijača, koji je samo otputovao u inostranstvo da gleda svoj klub, tragična je. Moramo da nastavimo da se širom Evrope borimo protiv pojedinaca koji koriste fudbal kako bi činili akte nasilja. Verujemo da će srpske vlasti sprovesti istragu do kraja i kazniti počinioce tog strašnog zločina", rekao je Platini za sajt UEFA.

Platini je uputio saučesće porodici Taton, ali i celoj evropskoj fudbalskoj porodici.

Bris Taton, koga su huligani pretukli uoči utakmice Partizana i Tuluza, preminuo je u utorak oko 10 sati u Kliničkom centru Srbije.

Policija je posle napada uhapsila 11 osumnjičenih, od kojih jedan ima 27, a ostali između 18 i 22 godine. Desetorici određen je pritvor do 30 dana, dok je jedanaesti, koji se tereti za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela pušten da se brani sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: