Bivši sekretar FIFA u Grashopersu

Uprava švajcarskog Grashopersa imenovala je bivšeg sekretara Svetske fudbalske federacija (FIFA) Ursa Linsija za izvršnog direktora tog kluba.

Izvor: B92

Petak, 18.09.2009.

14:07

Default images

Linsi je doveden kako bi pomogao klubu da izlađe iz finansijske krize. Najtrofejniji švajcarski fudbalski klub trenutno ima dug od 6,6 miliona evra i preti mu izbacivanje u niži rang takmičenja, ukoliko ne dokaže čelnicima prve lige da je u stanju da ispuni sve svoje finansijske obaveze u narednoj sezoni.

Linsi je radio u banci Kredit Svis pre nego što je 1999. godine postao finansijski direktor FIFA. Na mestu generalnog sekretara FIFA radio je od 2002. do 2007. godine i tokom tog perioda bio je drugi čovek te organizacije, odmah iza predsednika Sepa Blatera.

Njegov glavni zadatak će biti da posrnulom klubu obezbedi nove investitore i okonča birokratske probleme zbog kojih je klub u protekle dve godine ostao bez svog stadiona. Grashopers trenutno igra na Lajcgrund areni, koja se nalazi u vlasništvu grada, zajedno sa fudbalskim klubom Cirih. Grashopers je došao u takvu situaciju nakon što su propali pokušaji kluba da zameni svoj stari Hardturm stadion zapali u pravne i urbanističke probleme.

Grashopers je poslednju od svojih rekordnih 27 nacionalnih titula osvojio 2003. godine i trenutno zauzima osmo mesto na tabeli u konkurenciji deset klubova, sa dva boda više u odnosu na poslednjeplasirani tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: