Liju se vraća na stazu u Šangaju

Kineski atletičar Liju Šijang učestvovaće na gran priju u Šangaju, saopštili su u subotu organizatori ovog mitinga.

Izvor: B92

Subota, 12.09.2009.

15:01

Default images

Liju je pauzirao godinu dana zbog povrede stopala, a njegov lekar rekao je da se dovoljno oporavio i da je spreman za takmičenje na atletskom mitingu u Šangaju 20. septembra. Kineski sprinter je prošle godine zbog povrede stopala odustao u kvalifikacijama na 110 metara sa preponama, na OI u Pekingu i zato nije uspeo da odbrani olimpijsko zlato osvojeno u Atini 2004. godine.

Lju je 2007. godine u Osaki osvojio i titulu svetskog prvaka.

"Liju se nalazi u trenažnom procesu, a važan deo njegovog oporavka je učešće na takmičenjima. Trebaće mu vremena da se vrhunsku formu, pa apelujemo na navijače da ga podrže bez obzira na rezultat", navodi se u saopštenju organizatora.

Liju je 2005. godine postavio svetski rekord od 12 sekundi i 88 stotinki, ali je Kubanac Dajron Robles prošle godine popravio najbolji svetski rezultat na 12.87 sekundi.

Test trke su pokazale da je Liju spreman, sada kroz takmičenje on treba da povrati samopouzdanje, kako bi nastavio da pobeđuje”, rekao je trener atletske reprezentacije Kine Feng Šujong.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: