Anri kritikovao selektora Domeneka

Francuski fudbalski reprezentativacTijeri Anri uputio je oštre kritike na račun rada selektora ’trikolora’ Rejmona Domeneka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2009.

14:22

Default images

Napadač španske Barselone je istakao da se igrači dosađuju za vreme treninga i da im je igra nepovezana, preneli su francuski mediji. Kapiten reprezentacije Francuske je posle treninga u petak prišao selektoru Domeneku i u ime svih igrača kritikovao njegov metod rada.

"Treneru, imam nesto da vam saopštim i govorim u ime cele ekipe. Dosađujemo se na vašim treninzima i za 12 godina koliko sam reprezentativac nikada nisam bio u ovakvoj situaciji", rekao je Anri Domeneku.

Jedan od najboljih napadača francuske selekcije ocenio je da ekipa deluje izgubljeno na terenu i da ne postoji nikakav plan igre.

"Ne znamo kako da igramo i šta je čiji posao. Nemamo nikakav stil, niti ideju i takva igra ne daje nikakve rezultate", bio je kritičan najbolji strelac selekcije Francuske koji je za nacionalni tim nastupao 112 puta i postigao 49 golova.

Bez obzira na na svoje komentare Anri je narednog dana predvodio tim protiv selekcije Rumunije i postigao vodeći gol za 'trikolore'. Međutim reprezentacija Francuske u subotu u Parizu nije uspela da savlada Rumunijom (1:1) i ozbilno je umanjila svoje šanse da se direktno plasira na predstojeći Mundijal. Francusku u sredu, 9. septembra, u Beogradu, očekuje duel sa liderom Grupe sedam selekcijom Srbije.

Fudbalski savez Francuske je odbio da komentariše ovaj događaj. Selektor Domenek je u prošlosti imao potpunu podršku Saveza i na funkciji je ostao i pored debakla na EP 2008. godine, kada su 'trikolori' eliminisani u grupnoj fazi takmičenja.

Reprezentacija Srbije vodi u Grupi sedam sa 18 bodova, dok Francuzi imaju četiri boda manje, a ako izabranici Radomira Antića pobede u sredu obezbediće direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: