Bilić:Znam slabost Kapelovog tima

Selektor Hrvatske Slaven Bilić ocenio je da je selekcija Engleske izgubila deo svog prepoznatljivog stila od kada je ekipu preuzeo Italijan Fabio Kapelo.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 07.09.2009.

12:57

Default images

Reprezentacija Hrvatske u sredu gostuje na Vembliju, u okviru kvalifikacija za SP 2010. godine, a Bilić veruje da je našao slabost u Kapelovom timu. "To je sada potpuno drugačiji tim. Nedostaje im prepoznatljivi engleski stil igre, koji je godinama otežavao posao protivnicima, kada niste znali ni kako da napadate, ni kako da se branite", rekao je Bilić.

"Englezima nešto nedostaje i mi znamo šta je to. Ali, ne želim da otkrijem, to je naša tajna", dodao je Bilić.

Kapelo je preuzeo selekciju Engleske u decembru 2007. godine pošto Stiv Meklaren nije uspeo da obezbedi plasman na Evropsko prvenstvo 2008. godine.

Hrvatska je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine pobedila Englesku na Vembliju sa 3:2, a Englezi su potom uzvratili pobedom u Zagrebu od 4:1, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Bilić je rekao da ne veruje da će poraz od pre dve godine uticati na reprezentativce Engleske.

"Ostao je ožiljak, ali na to ne smemo da se oslonimo. Engleski igrači se ne predaju. Za njih je to bio težak poraz, ali za dve nedelje se sve to zaboravi, jer su fudbaleri prinuđeni da se okrenu jakim utakmicama u prvenstvu. Ne verujem da se plaše Hrvatske, ali sigurno nisu zaboravili da smo ih dva puta pobedili", istakao je Bilić.

Engleska je prva u Grupi šest sa maksimalnim učinkom iz sedam utakmica, dok Hrvatska ima četiri boda manje, ali i meč više. Ukrajina je treća sa 14 osvojenih bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: