Čavić za B92: "Prezadovoljan sam"

Najbolji plivač Srbije Milorad Čavić rekao je u izjavi za B92 da je prezadovoljan iako je u finalu trke na 100 metara delfin osvojio srebro.

Izvor: B92

Subota, 01.08.2009.

21:24

Default images

Čavić je u finalnoj trci napravio evropski rekord pošto je tu deonicu isplivao za 49,95 sekundi. Zlato je pripalo velikom rivalu srpskog plivača Majklu Felpsu koji je za 13 stotinki bio brži od Čavića. Srpski plivač dodao je da misli da ga izjave pred finalnu trku nisu koštale zlata.

"Nije me to koštalo zlatne medalje. Jednostavno, takav sam sportista. Volim da, kada se takmičim protiv Felpsa, da bude u najboljoj kondiciji. Ne znam šta se pisalo u medijima, ali ja jednostavno nisam ništa loše rekao.

Ovo je svakako bila trka za ceo svet, nadam se samo da su svi uživali u trci. Pred trku je bila takva nervoza, takav stres. Ipak, prezadovoljan sam medaljom, iako je moglo biti bolje, ali idemo dalje. Ovo je najbolje vreme, napravio sam i novi evropski rekord i ne mogu da se žalim", rekao je najbolji srpski plivač svih vremena u izjavi za B92.

Nikada ranije niko u diciplini 100 metara delfin stilom nije plivao ispod 50 sekundi. U finalnoj trci Svetskog šampionata i Felps i Čavić su napravili taj podvig i ova trka će sigurno ući u anale.

"Ova trka će sigurno biti pamćena u narednih 10-15 godina. Ovo uopšte nije mali uspeh, pogotovo protiv Felpsa. Ako sam baš morao da izgubim, drago mi je što sam izgubio od Felpsa. On je zaista veliki plivač, veliki sportista."
Beta
Srpskog plivača u Beogradu verovatno očekuje doček kakav su ranije imali košarkaši, odbojkaši, teniseri... Čavić kaže da još uvek ne razmišlja o tome, ali dodaje da je to 'najveća čast koju sportista može da doživi'.

"Pa, prva stvar o kojoj razmišljam sada je da se odmorim i da vidim malo Rim. Naravno, kada se budem vratio očekuje me doček što je fenomenalna stvar. Čak ću povesti i svog trenera iz Italije da mu pokažem kako Srbija voli svoje sportiste. Mislim da će mu to biti stvarno interesantno i zanimljivo. To je najveća čast koju Srbija može da pruži sportisti", rekao je Čavić.

Sada srpskog plivača očekuje zasluženi odmor, a on kaže da će u narednom periodu tražiti novi cilj.

"Prvo mi je najvažnije da se lepo odmorim. Znam da ću pauzirati dva ili tri meseca, a posle toga bih voleo da sa punom energijom počnem da treniram. Prvo moram da nađem neki novi cilj. U bazen se dakle vraćam do početka ili možda i kraja novembra. Sledeće je Evropsko prvenstvo u decembru, a posle i Svetsko prvenstvo."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: