Mirčea Lučesku operisan

Trener poslednjeg osvajača Kupa UEFA, ukrajinskog vicešampiona Šahtjora iz Donjecka, Rumun Mirčea Lučesku operisan je zbog srčanih problema.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 16.07.2009.

14:31

Default images

Lučesku je, kako navode ukrajinski mediji, po povratku iz Austrije u Ukrajinu doživeo lakši srčani udar, pa je odmah prebačen u bolnicu u Kijevu. Vlasnik Šahtjora Rinat Ahmetov hitno je u sredu uveče poslao lekarsku ekipu u ukrajinsku prestonicu, pa je Lučesku u tri časa posle ponoći upsešno operisan.

Lekari su 54. godišnjem stručnjaku preporučili da uzme dvonedeljni odmor i rehabilitaciju obavi u nekoj od poznatih švajcarskih klinika.

Lučesku se na čelu Šahtjora nalazi od 2004. godine i sa tim klubom je osvojio tri titule državnog prvaka, jedan nacionlni Kup i dva Super kupa. U medjunarodnoj konkurneciji najveći uspeh ekipa je postigla ove godine, trijumfom u UEFA kupu.

Rumunski stručnjak je 29. maja ove godine zbog ogromnih zasluga za odlične rezultate Šahtjora u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji proglašen za počasnog gradjanina Donjecka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: