Sevojno - Kaunas (18h)

Fudbaleri Sevojna dočekuju u četvrtak na stadionu Partizana litvanski Kaunas (18h), u prvom meču druge runde kvalifikacija za Evropa ligu.

Izvor: B92

Sreda, 15.07.2009.

20:24

Default images

Iako će igrati protiv najtrofejnijeg litvanskog tima, koji se trenutno nalazi u trećoj ligi zbog sukoba u klubu, u taboru finaliste Kupa Srbije uvereni su u dobar rezultat.

"Kaunas je već desetak godina prisutan u kvalifikacijama za evropska takmičenja u kojima je odigrao više od 40 utakmica. Litvansko prvenstvo je u toku, dok naše tek treba da počne i zato je prednost na njihovoj strani", istakao je trener Sevojna Ljubiša Stamenković.

"Za nas je, međutim, duel sa Kaunasom istorijski, u celom kraju vlada velika euforija. Dobro je što smo zadržali kostur tima iz prethodne sezone i doveli dva kvalitetna pojačanja. Dobro se poznajemo, atmosfera je odlična i verujem da imamo tim koji je kadar da se nosi sa Litvancima."

Stamenković smatra da će odluka ipak pasti u Kaunasu.

"Ovo je specifično takmičenje i ma kakav rezultat bio u Beogradu, on neće odlučiti pobednika dvomeča. Svi pričaju da ne smemo da primimo gol, ali po meni, ni to nije problem, pod uslovom da pobedimo", zaključio je Stamenković.

Iako neće igrati na svom stadionu, u Sevojnu se nadaju velikoj podršci sa tribina. Iz Užica i okoline put prestonice će krenuti 10-15 autobusa sa najvernijim navijačima, a svi se nadaju da će pomoć dobiti i od ljubitelja fudbala iz prestonice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: