Martin Jol kritikovao Sulejmanija

Novi trener Ajaksa iz Amsterdama Martin Jol kritikovao je srpskog fudbalera Miralema Sulejmanija zbog nedovoljne fizičke spreme.

Izvor: B92

Petak, 10.07.2009.

16:21

Default images

"Zaista mislim da bi morao da popravi fizičku spremu. Gledao sam ga i na Evropskom prvenstvu za igrače uzrasta do 21 godine, ali i tamo nije izgledao spreman za meč. Posle je imao kraći odmor, ali se situacija nije promenila", rekao je Jol za holandsku televiziju AT5.

Nekadašnji trener Hamburga istakao je da će svi fudbaleri Ajaksa imati podjednake šanse za mesto u startnoj postavi i da ekipu neće prema cenama igrača i vrednostima njihovih transfera.

"Ne zanima me koliko je ko plaćen kada je dolazio u Ajaks. Ako Miralem u pripremnom delu sezone ne bude na očekivanom nivou šansu da pokaže šta zna dobiće Marvin Zegelar", naveo je Jol.

Sulejmani je u Ajaks došao pred početak prošle sezone za 16,25 miliona evra, što je najskuplji transfer u istoriji holandskog fudbala. Srpski reprezentativac, ipak, nije opravdao poverenje, umnogome i zbog problema sa povredama.

"Miralem i prošle sezone nije bio sasvim spreman, a ipak je postigao deset golova i namestio još toliko. Zamislite koliko bi značio timu kada bi bio potpuno fit. Međutim, on mora mnogo da radi na tome kako bi mogao da ostavi traga u Ajaksu", naglasio je Jol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: