Stojiljković odredio tim za EP

Selektor Zoran Stojiljković odredio je sastav reprezentacije za Prvenstvo Evrope MK oružjem koje će se održati od 12. do 26. jula u Osijeku na strelištu Pampas.

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2009.

15:54

Default images

Na strelištu na kome je 1985. godine takođe održano prvenstvo Starog kontinenta Srbija neće imati predstavnike samo u gađanju MK pištoljem za juniore. Strelci su na Mediteranskim igrama u Peskari osvojili čak devet trofeja, dva zlata, pet srebrnih medalja i dve bronze.

Dve zlatne medalje doneli su debitanti Andrea Arsović vazdušnom puškom i Zorana Arunović vazdušnim pištoljem, dok su se srebrom okitili Damir Mikec MK pištolj, Andrija Zlatić vazdušni pištolj, Jasna Šekarić MK pištolj i dva puta Nemanja Mirosavljev u disciplinama MK puška 60 ležeći i MK puška 3 puta 40. Bronzane medalje pripale Andriji Zlatiću, MK pištolj i Jasni Šekarić u kategoriji vazdušni pištolj.

Na predstojećem EP u disciplini MK puškom 60 metaka ležeći u muškoj konkurenciji učestvovaće Nemanja Mirosavljev, Stevan Pletikosić i Milenko Sebić, a u ženskoj Lidija Mihajlović, Bojana Nikolić i Jelena Živković.

MK puškom trostav u kokurenciji seniora nadmetaće se Nemanja Mirosavljev, Stevan Pletikosić i Dragan Marković, a MK puškom 3 puta 20 metaka učestvovaće seniorke Lidija Mihajlović, Andrea Arsović i Bojana Nikolić.

MK pištoljem na 50 metara titule će nišaniti seniori Damir Mikec, Andrija Zlatić i Dimitrije Grgić, dok će MK pištoljem 30 plus 30 metaka (sport pištolj) učestvovati Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Jelena Arunović.

U juniorskoj konkurenciji MK puškom 3 puta 40 metaka i 60 ležeći gađaće Dejan Pešić, Marko Živić i Igor Čotra, dok će MK puškom 60 ležeći i u trostavu 3 puta 20 metaka u Osijeku pred metama biti Ivana Maksimović, Dragana Todorović i Katarina Biserčić.

MK sport pištoljem 30 plus 30 metaka za juniorke gađaće Bobana Veličković. Vođa puta je član UO BS Srbije Dragoslav Milošević, uz selektora Stojiljkovića u stručnom timu su Goran Maksimović (trener), Saša Pauković, Mira Maksimović i Ivan Manojlović (svi treneri za pušku), Ivan Kvasnevski i Boban Marković (treneri za pištolj).

"Mislim da možemo sa dosta optimizma da očekujemo EŠ, jer svi reprezentativci u Osijek putuje sa nekom medaljom, ili sa Šampionata Srbije ili sa Mediteranskih igara u Peskari. Na šampionatu je bilo je i nekoliko odličnih rezultata, Mirosavljev 1.175 u trostavu, Bojana Nikolić takođe u trstavu 586 krugova, Zlatić i Mikec pištoljem 564, odnosno 562 kruga, Mirosavljev ležeći 598", istakao je selektor Stojiljković.

"Uvek, međutim, treba imati na umu činjenicu da je ovo najvažnije takmičenje ove godine i da svi dolaze sa velikim ambicijama, tako da će kokurencija biti žestoka", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: