Partizan dobar sa Jagodinom

Fudbaleri prvaka Srbije, Partizana, pobedili su u svojoj trećoj test utakmici pred početak sezone ekipu Jagodine rezultatom 4:1.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2009.

21:08

Default images

Golove za 'crno-bele' pred oko 3.000 ljudi na stadionu Partizana postigli su kapiten Đorđević u 2, Ljajić u 35, Branislav Jovanović u 46. i Bogunović u 54. minutu, jedini strelac za Jagodince bio je Stojanović u 69. minutu. Jokanović je na teren izveo dve različite postave u dva poluvremena a pored četiri postignuta gola Petrović je pogodio prečku a Krstajić nije iskoristio jedanaesterac.

Partizan je igrao bez Stevanovića koji odlazi u Sošo, Moreire koji nije radio prethodnih dana sa ekipom i mladih reprezentativaca Fejse i Obradovića koji su se tek u sredu priključili ekipi. Njih četvorica su meč posmatrali sa tribina. Na tribinama su bili i lakše povređeni Vujović i treći golman Radosavljević, a Marčet ai Stević su sedeli na klupi ali nisu ulazili u igru.

Prvi gol na meču postigao je Nenad Đorđević posle nepuna dva minuta igre iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara.

U 35. minutu Adem Ljajić je iskoristio dodavanje Brane Ilića za 2:0, a na poluvreme se otišlo sa tim rezultatom.
www.partizan.rs
Na početku drugog dela igre Branislav Jovanović je majstorijom i preciznim udarcem sa dvadesetak metara povećao prednost Partizana na 3:0, a veliku priliku da ostigne četvrti gol propstio je Mladen Krstajić.

Povratnik u redove Partizana šutirao je sa jedanaest metara iznad prečke, a prethodno je posle akcije Dijare neko od igračaa odbrane gostiju igrao rukom.

Ipak, Partizan je u 9. minutu nastavka postigao i četvrti gol, strelac je bio Bogunović a asistent Dijara.

Jagodinci su posle kornera u 69. minutu uspeli da savladaju Božovića, gol je postigao Stojanović.

'Crno-beli' su meč odigrali u sastavu M. Božović (od 65. D. Božović) - S. Stevanović (od 65. Knežević), Gavrančić (od 78. Kosorić), Đorđević (od 46. Brežančić), Krstajić (od 78. M. Jovanović) - Petrović, Ilić, Tomić (od 46. B. Jovanović), Ljajić - Dijara (od 65. Vašington), Kleo (od 46. Bogunović).
www.partizan.rs
Za ekipu Jagodine igrali su Ristić - Mandić, Lukić, Tomić, Mihajlović - Avramović, Živković, Vusljanin, Beljić - Đilas i Spasojević, a sa klupe su priliku dobili i Nikolić, Blagojević, Stojaković, Milenković, Ležajić, Živković, Jovanović, Aleksić i Stevanović.

"Ova utakmica je pokazala da smo imali sedam treninga u poslednja četiri dana. Iza nas je težak period, ovo je pre bio trening nego traženje rezultata i dobre forme. Neke stvari još 'nisu legle' ali sam zadovoljan onim što smo uradili," rekao je posle utakmice trener Partizana Slaviša Jokanović i objasnio kako vidi rešenje pozicije koja ostaje upražnjena odlaskom Ivana Stevanovića, a na kojoj je počeo njegov prezimenjak Siniša, "Siniša Stevanović će konkurisati za to mesto ali pred njim i pred ostalim igračima koji konkurišu je borba i nadamo se da ćemo pravu odluku doneti kada dođe takmičenje."

Trener 'crno-belih' objasnio je da odlazak Stevanovića i odlazak ili ostanak Obradovića nisu povezani.

"Ivan je radio izuzetno kvaliteno, nije toliko mlad i nemamo pravo da mu zatvorimo izlaz ka nekoj jačoj ligi, njegov odlazak nema nikakve veze sa eventualnim odlaskom Obradovića," rekao je Jokanović.

Partizan će 7. jula igrati sa Rabotničkim iz Skoplja, a 14. jula 'crno-beli' gostuju u Rilu u prvoj utakmici drugog koal kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: