UB09: Srbija bolja od Hrvatske

Reprezentacija Srbije pobedila je u prvom kolu A grupe vaterpolo turnira na 25. Univerzijadi selekciju Hrvatske sa 11:8 (3:0, 1:0, 5:7, 2:1).

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2009.

20:51

Default images

Odlična partija u prve dve čcetvrtine, neverovatan pad nakon ubedljivog vodjstva od 6:0 i koncentrisana igra u momentima kada se odličivao pobednik obeležili su prvi trijumf srpske studentske selekcije na Univerzitetskim igrama.

Srpski tim je sjajno počeo meč, pa se činilo da će lako doći do pobede nad Hrvatskom. Odličnom odbranom potpnuno su onemogućili protivnika, koji prvih šest situacija sa igračem više nije uspeo da realizuje.

Međutim, posle vođstva od 6:0, naša ekipa se opustila, što su Hrvati iskoristili i do kraja treće četvrtine smanjili rezultat na 9:7, a zatim i golom na početku psolednje deonice potpuno doveli u pitanje srpski trijumf. Ipak, finiš susreta Srbija je odigrala na visokom nivou i sačuvala pobedu.

Trener srpske ekipe Dejan Stanojević priznao je po završetku meča da je njegov tim u meču sa Hrvatima pokazao dva lica.

"Neshvatljivo smo pali. Nismo imali dobra rešenje u napadu, a protivnik je to iskoristio i pokazao da ima izuzetno dobar kvalitet. Sada se okrećemo utakmici sa Francuskom, koja je ključna za dobar rezultat na turniru", rekao je Stanojević.

U drugom kolu A grupe Srbija sutra igra protiv Francuske, dok se u poslednjem meču u grupi sastaje sa Meksikom.

Utakmica je odigrana na otvorenom bazenu Sportskog centra Banjica, pred oko 500 gledalaca, a sudili su Krapavin (Rusija) i Petik (Madjarska).

Srbija: Mitrović, Šaponjić 1, Popović 2, Ivošević, Bašić 2 (1), Vapenski 1, Kalinić 1, Čuk 1, Ranđić 1, Kovačević 1, Filipović 1, Petković, Marinković.

Hrvatska: Nižić, Babić, Car, Čule 1, Krapić, Kovačić 1, Paškvalin, Ban 2 (1), Bebić, Križman 2, Banovac, Samodol 2, Bujaš.

Peterci: Srbija 1 (1), Hrvatska 1 (1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: