Donovan: Bekam nije posvećen klubu

Fudbaler Los Anđeles Galaksija Lendon Donovan kritikovao je saigrača Dejvida Bekama rekavši da engleski reprezentativac nije dovoljno posvećen tom klubu.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2009.

18:29

Default images

Bekam je prošle sezone igrao u Milanu kao pozajmljen igrač, a Donovan smatra da je time engleski igrač izneverio Los Anđeles Galaksi. "Svi smo brinuli o njegovoj posvećenosti i vernosti, a kako je vreme prolazilo, uverili smo se da on nije brinuo za klub, ni kada je igrao utakmice, ni van terena", rekao je Donovan.

Bekamov portparol nije želeo da komentariše izjavu kapitena reprezentacije SAD.

Donovan je napisao knjigu "Eksperiment Bekam" u kojoj je između ostalog naveo da se engleski fudbaler ponaša nezainteresovano zbog velikog novca koji zarađuje.

"Ako imate najveću platu u ligi, čak i dvostruko veću od pojedinih fudbalera, od vas se očekuje da se barem pojavite na utakmici, čak iako ste suspendovani. On je morao da se trudi na treninzima. Ali, možda nije pravi vodja, pravi kapiten. Ne očekujemo mnogo, ali morao je više da se potrudi", izjavio je Donovan.

Bekam je došao u Galaksi 2007. godine i te sezone je odigrao veoma loše. Klub nije ušao u plejof, a trener Rud Gulit podneo je ostavku pre završetka sezone.

Donovan je ocenio da je Gulitov odlazak negativno uticao na Bekama.

"Kada je Dejvid došao u klub verovao sam da je posvećen poslu. Želeo je da igra dobro, tada je brinuo o tome. Želeo je da tim igra dobro. Međutim, posle Gulitovog odlaska on se promenio i rekao: 'Uh, neću to više da radim'", dodaje američki reprezentativac.

Predsednik Fudbalskog saveza Mejdžor lige upozorio je Bekama da ne očekuje prijateljsku dobrodošlicu navijača kada se bude vratio u Galaksi. On je rekao da pojedini navijači nisu zadovoljni njegovim petomesečnim boravkom u Milanu.

Bekam bi trebalo da se vrati u Galaksi uoči utakmice sa Njujork Red Bulsima, 16. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: