UEFA kontroliše plate i transfere?

Evropska fudbalska Unija (UEFA) saopštila je u četvrtak da će se založiti za stvaranje mehanizma koji će kontrolisati visine plata i transfera igrača.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 02.07.2009.

15:42

Default images

UEFA je najavila da će troškovi klubova morati da budu u skladu sa njihovim zaradama, jer je to jedan od načina da se uspostavi fer-plej u fudbalu. "Klubovi bi trebalo da smanje svoju potrošnju. To je ključni princip za pronalaženje fer-pleja i transparentnosti u fudbalu", ističe se u saopštenju Izvršnog komiteta UEFA.

Poslednji u nizu velikih transfera realizovao je Real Madrid, koji je nedavno od Mančester junajteda kupio Kristijana Ronalda za 93 miliona evra, što je novi svetski rekord, a prethodno je italijanskom Milanu platio 65 miliona evra za Brazilca Kaku.

Takođe, predsednik UEFA Mišel Platini izrazio je sumnju u ispravnost višemilionskih transfera, zbog cirkulisanja ogromne sume novca na svetskom fudbalskom tržištu.

"Tu nešto nije normalno", konstatovao je Platini komentarišući najnoviji transfer Karima Benzeme iz Olimpika u Real Madrid.
Francuski internacionalac se u kraljevskom klubu pridružio Kristrijanu Ronaldu, Kaki i španskom odbrambenom igraču Raulu Albiolu.

"Pitanje je da li klub koji učestvuje u ovakvim ogromnim transferima uopšte ima novca", zapitao se Platini, kome nije bilo jasno kako neki klub uopšte može da izdvoji 90 miliona evra za transfer jednog igrača , kao što je to bio slučaj sa Ronaldom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: