SR Brite Štefen na 100m slobodno

Nemačka plivačica Brite Štefen oborila je svetski rekord na 100 metara slobodno, pošto je na nacionalnom šampionatu ostvarila vreme od 52 sekunde i 85 stotinki.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 25.06.2009.

18:31

Default images

Dosdašnja rekoderka bila je Australijanka Lizbet Triket, koja je 27. marta prošle godine u Sidneju isplivala tu deonicu za 52 sekunde i 88 stotinki. Štefen je u disciplini 100 slobodno trijumfovala i na Olimpijskim igrama u Pekingu prošle godine, a tada je finalu plivala 53,08 sekundi. Nemica je u Kini osvojila dve zlatne medalje.

"Znala sam da sam u dobroj fomi, ali mislim da za ovakav rezultat najviše treba da zahvalim novom kostimu. Prvi put u polsednjim metrima nisam osećala nikakve bolove i to je fanbtastično", rekla je Štefen koja je rekord isplivala u kvalifikacijama na nacionalnom šampionatu u Berlinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: