Prelazak Dašića u Partizan nemoguć

Košarkaš podgoričke Budućnosti Vladimir Dašić neće nastaviti karijeru u Partizanu, piše na zvaničnom sajtu Beobasketa.

Izvor: B92

Petak, 19.06.2009.

23:09

Default images

Iako se poslednjih dana pisalo da bi odlični krilni centar mogao da pređe u redove šampiona Srbije i iako je sam Dašić izjavio da bi želeo da zaigra u Partizanu, to se neće dogoditi zbog prevelikog obeštećenja koje će budući Dašićev klub morati da plati Podgoričanima.

S obzirom da je finansijska situacija Partizana veoma teška ne postoji ni promil verovatnoće da bi Partizan bio u mogućnosti da plati obeštećenje, pa samim tim i varijanta o dolasku u crno beli tabor gotovo da i ne postoji.

Dašić, kao jedan od najinteresantnijih mladih igrača u Evropi, dobrim igrama prosle sezone, kao i odličnim izdanjem na ’Reebok Euro campu’, privukao je pažnju velikih evropskih timova.

U ovom trenutku interes su pokazali timovi iz Grčke, Španije i Italije, i pregovori su otpočeli, uz naznaku da se očekuje da do kraja meseca ugovor bude potpisan sa jednim od klubova iz Evrolige.

Međutim, činjenica je da usled finansijske krize koja je evidentna i na najvišem nivou u Evropi, visina obeštećenja predstavlja problem za realizaciju transfera u ovom momentu, cak i evropskim gigantima.

Ipak, i pored toga, očekuje se da Dašić ovog leta pređe u neki evropski klub koji igra najelitnije takmičenje Starog kontinenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: