Krčmarević veruje u bolju igru

Selektor reprezentacije Srbije Slobodan Krčmarević izjavio je da je nezadovoljan remijem sa Belorusijom i ocenio da je timu falila koncentracija u završnici.

Izvor: B92

Petak, 19.06.2009.

22:35

Default images

"Ne mogu da budem zadovoljan rezultatom. Imali smo bolje šanse od protivnika, ali se nismo snalazili pred protivničkim golom. Ipak, imamo još jedan meč i verujem da ćemo odigrati bolje. To dugujemo i navijačima, koji su danas došli u velikom broju", rekao je Krčmarević na konferenciji za novinare posle utakmice.

U trećem kolu Grupe A selekciji Švedske dovoljan je i bod protiv Srbije, ali Krčmarević ne smatra da zbog toga uloga favorita pripada domaćinu.

"Šveđani danas protiv Italije nisu igrali dobro kao u prvom kolu. U utakmici koja nas očekuje šanse su 50-50. To što im je dovoljan bod i nije neka njihova prednost. I dalje verujem u kvalitete svog tima i siguran sam da ćemo igrati bolje", kazao je Krčmarević.

On je podsetio da je Srbija pred početak EP ostala bez povređenog napadača Filipa Đorđevića, a iz istog razloga takmičenje je posle meča prvog kola sa Italijom završio Nemanja Matić.

"To je situacija koju ne možemo da promenimo. Možemo mnogo bolje, samo moramo da vršimo veći pritisak na protivničkoj polovini terena", zaključio je Krčmarević.

Selektor Belorusije Juri Kurnenjin rekao je da je njegova ekipa u meču sa Srbijom pokazala da ima karakter, nakon ubedljivog poraza od Švedske (5:1) u prvom kolu.

"Srbija ima odlične individualce i zato smo morali da ih sprečimo da kontrolišu loptu. Važno je da smo danas pokazali karakter. Bili smo nervozni protiv Šveđana u prvom kolu, a sada smo bili mirni i znali smo šta radimo", objasnio je on.

Kurnenjin je kazao da će Belorusija u poslednjem kolu protiv Italije pokazati još bolju igru.

"Daćemo sve od sebe u toj utakmici. Danas smo prevazišli šok posle poraza u prvom kolu i dokazali da zaslužujemo da igramo na Evropskom prvenstvu", rekao je on.

Na tabeli Grupe A vodi Italiji sa četiri boda, slede Švedska sa tri i Srbija sa dva boda, dok je Belorusija osvojila jedan bod.

Utakmice trećeg kola ove grupe igraju se u utorak 23. juna, a plasman u polufinale obezbediće dve prvoplasirane reprezentacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: