SL: Srbija sigurna protiv SAD-a

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je SAD 10:7 (3:2, 4:2, 1:1, 2:2) i trećom pobedom obezbedila prvo mesto u A grupi na završnom turniru Svetske lige.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.06.2009.

20:48

Default images

Srpski vaterpolisti su sjajnom odbranom i organizovanim napadom bili sigurni protiv olimpijskog vicešampiona i obezbedili prvo mesto u grupi koje im u četvrtfinalu donosi najlakšeg protivnika iz grupe B, reprezentaciju Južne Afrike. Najefikasniji u srpskom timu bio je Pjetlović sa tri pogotka, a još šest igrača je postiglo bar po jedan pogodak.

Srbija je vodila od početka do kraja meča, a vaterpolisti SAD su samo u prvoj četvrtini uspeli da drže priključak. U derugom periodu naši vaterpolisti su došli do četiri gola prednosti, da bi u nastavku bili blizu ubedljivijeg vođstva, ali su nešto slabijom realizacijom dozvolili Amerikancima da meč završe sa minusom od samo tri gola.

"Bila je ovo teška utakmica za nas, bez obzira što smo nedavno igrali tri puta u Americi. Uvek se sećamo poraza u Pekingu na Olimpijskim igrama i još dugo ćemo ga se sećati. Kao da nam je to motiv više kada je SAD u pitanju. Zadovoljan sam igrom i pobedom", izjavio je selektor Srbije Dejan Udovičić.

Pored Pjetlovića u našoj selekciji strelci su bili i Andrija Prlainović sa dva, te Filip Filipović, Slobodan Nikić, Stefan Mitrović, Nikola Rađen i Slavko Gak sa po jedanim pogotkom.

Kod SAD Azovedo je kao i Prlainović postgao tri pogotka, dva iz peterca, Pauers je dva puta bio strelac, a Džes Smit i vaterpolista Partizana Rajan Bejli po jednom.

Srbija je u prva dva kola pobedila Japan (12:6) i Italiju (6:4).

Ranije tokom dana Hrvatska je bila ubedljiva protiv Južne Afrike (12:3). Hrvati su zauzeli drugo mesto u svojoj grupi, a rival u četvrtfinalu biće joj reprezentacija Italije koja je zauzela treće mesto u grupi A pošto je bila bolja od Japana (14:6). Japanci će u četvrtfinalu igrati sa Crnom Gorom koja je kao i Srbija jedina neporažena u grupnoj fazi. Crnogorci su u poslednjem kolu savladali Australiju 6:4. Poslednji četvrtfinalni par su SAD i Australija.

Utakmice četvrtfinala igraju se u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: