SL: Srbija savladala i Italiju

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Italiju rezultatom 6:4 (2:2, 2:0, 1:0, 1:2) u drugom kolu grupe A završnog turnira Svetske lige u Podgorici.

Izvor: B92

Sreda, 17.06.2009.

18:47

Default images

Ekipa Dejana Udovičića imala je znatno teži posao nego u utorak sa Japanom. Derbi kola, Srbiju očekuje u četvrtak kada se sastaje sa selekcijom SAD, koja je u sredu bila ubedljiva protiv Japana sa 14:3. Vanja Udovičić bio je najefikasniji sa dva gola, Gocić, Nikić, Rađen i Filipović postigli su po jedan.

Pobeda je ostvarena boljom i sigurnijom igrom u drugoj i trećoj četvrtini, kada je stečena prednost od 5:2. Italijani su u poslednjoj deonici susreta pokušali da naprave preokret, ali je odbrana našeg tima delovala sigurno, pa su "azuri" na kraju samo ublažili poraz.

"Igrali smo daleko ozbiljnije. Pobeda jeste važna ali se ne zanosimo jer nam je , to stalno ističem najvažniji rad. Ovo je nova ekipa i svaka utakmica je bitna za proces stvaranja igre. Sa Amerikancima se poznajemo, dosta smo igrali ove godine. Nisu kao ni Crnogorci menjali tim posle Pekinga ali mi u svaki meč ulazimo ambiciozno", rekao je Dejan Udovičić.

U redove reprezentacije Srbije, koja brani trofej u Svetskoj ligi, vratio se kapiten Vanja Udovičić, koji juče nije igrao protiv Japana. Udovičić je dva puta zatresao mrežu italijanskog tima.

Srbija: Soro, Avramović, Gocić 1, V. Udovicić 2, Gak, D. Pijetlović, Nikić 1, Aleksić, Rađen 1, Filipović 1, Prlainović, Mitrović, G. Pijetlović.
Italija: Tempesti, Mistranđelo, Djordjeti, Buonokore 1, Galo 2, Felugo 1, Manđijante, Rico, Lapena, Ajkardi, Di Kostanco, Fjorentini, Figari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: