Vujošević: ''Posao nije završen''

Duško Vujošević ocenio je da je njegova ekipa došla do druge pobede nad Zvezdom (68:54) jer je pobedila umor i meču pristupila kao najvažnijem u sezoni.

Izvor: B92

Petak, 15.05.2009.

21:41

Default images

"Nije moglo da bude drugačije nego jako teško. Mi smo bili malo rasterećeniji, ali smo meču pristupili kao da je jedan od najvažnijih u sezoni. Ma koliko da smo umorni, a jesmo umorni nakon naporne sezone za koju se nadamo da će biti veoma uspešna, našli smo snage da odigramo kako treba", izjavio je Vujošević na konferenciji za novinare.

Trener "crno-belih" naveo je da je njegova ekipa u nekoliko navrata prokockala visoko vođstvo i dozvolila Crvenoj zvezdi da se vrati u utakmicu.

"Umesto da prelomimo meč, nekoliko puta smo protivniku dozvoljavali da se vrati život. Zvezda je, kao i uvek, igrala žilavo i motivisano", kazao je on.

Uprkos vođstvu u finalnoj seriji, Vujošević je rekao da njegovi igrači ne smeju da se ponašaju kao da su već osvojili titulu.
FoNet
"Posao u finalu još nije završen. Rekao sam igračima i posle vođstva od 2:0 protiv Hemofarma u polufinalu da kada čovek ide na dug put i na korak je od cilja, tada se tek nalazi na pola puta. Oni tada možda nisu to iskustveno znali, ali mislim da sada znaju i svesni su da Zvezda neće da se preda. Uprkos svemu, mi smo favoriti", poručio je on.

Vujošević je dodao i da je podsetio igrače na finale od pre dve godine, kada je Partizan takođe imao prednost od 2:0 protiv "večitog" rivala, ali je izgubio treću utakmicu.

"Svesni smo toga, što sam im rekao i u svlačionici. Ipak, tada je na kraju bilo 3:1 za nas. Kako da se ne ceni Zvezda, oni imaju veći budžet od nas, izuzetnog trenera koji je zaveo red i rad, a samo budala bi mogla da ne poštuje crveno-bele", zaključio je Vujošević.

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić čestitao je Partizanu na pobedi, ali i svojim igračima, koji su pružili partiju na koju "navijači mogu da budu ponosni".

"Pravi navijači treba da budu ponosni na nas zbog zalaganja. Teško je igrati protiv Partizana. Zahvaljujući borbenosti, na pet minuta do kraja došli do rezultata koji nam je davao nadu da može da se dobije utakmica, ali nismo to iskoristili", izjavio je Pešić.

Pešić je dodao da igrači sutra dobiti slobodan dan kako bi se što bolje odmorili i spremili za treću utakmicu serije.

"U trećoj utakmici, energijom i zalagenjem nećemo razočarati prave navijače. I večeras smo odigrali iznad svojih mogućnosti. Nema predaje, iako je 2:0 velika prednost. Mi se, kao ni do sada, ne opterećujemo brojkama", poručio je Pešić.

Finale plej-ofa igra se na tri pobede, a sledeće utakmica na programu je u ponedeljak od 19.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: