Kesarov tim za univerzitetsko zlato

Selektor univerzitetske košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Kesar objavio je spisak igrača za takmičenje, koje će biti održano u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 15.05.2009.

15:46

Default images

Univerzitetski tim će pred svojom publikom od 1. do 12. jula braniti srebro iz Bangkoka 2007, a četiri igrača iz te ekipe biće priključena širem spisku kandidata za najjaču selekciju, koja će u septembru igrati na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Ne Kesarovom spisku nalaze se:

plejmejkeri: Nemanja Protić (FMP), Nemanja Bjelica (Crvena zvezda) i Vukašin Aleksić (Partizan)

bekovi: Mladen Jeremić (FMP), Ivan Paunić (Ostende, Belgija), Petar Despotović (Hemofarm) i Stefan Sinovec (Himik, Ukrajina)

krila: Marko Kešelj (Crvena zvezda), Strahinja Milošević (Partizan) i Marko Simonović (Budućnost, Crna Gora)

krilni centri: Milan Mačvan (Hemofarm), Tadija Dragićević (Crvena zvezda) i Nikola Dragović (Univerzitet Kalifornija, SAD)

centri: Vladimir Štimac (Crvena zvezda), Miroslav Raduljica (FMP) i Dejan Borovnjak (Vojvodina).

Prema rečima Kesara, u toku su razgovori sa još nekoliko igrača iz stranih klubova, koji bi mogli da pojačaju univerzitetsku selekciju.

"Naša reprezentacija je pre dve godine na Univerzijadi u Bangkoku osvojila srebrnu medalju, a sada nam u prilog ide činjenica da će u Beogradu igrati nekoliko igrača sa iskustvom", istakao je Kesar.

On je napomenuo da će takmičenje u Beogradu biti jedno od najjačih u poslednjih nekoliko godina, a kao glavne konkurente u borbi za medalju naveo je selekcije SAD, Litvanije i Rusije.

Univerzitetska reprezentacija će početi pripreme 1. juna u Beogradu, ali će pojedini igrači individualno raditi već od 25. maja. Naši najbolji "akademci" će sve vreme boraviti u srpskoj prestonici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: