Barsa u finalu posle drame!

U finalu Lige šampiona za sezonu 2008/2009 igraće Mančester junajted i Barselona koja je u Londonu igrala 1:1 u revanšu protiv Čelsija.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Sreda, 06.05.2009.

21:51

Default images

Katalonci su tokom većeg dela meča imali više loptu u svom posedu ali je Čelsi bio mnogo opasniji tim. U devetom minutu 'plavci' i stižu do gola nakon sjajnog šuta Esijena sa oko 25 metara. U drugom delu Čelsi je nastavio sa napadima, a od 66. minuta imao i igrača više posle isključenja Abidala. Ipak, Barsa u 92. minutu stiže do gola preko Inieste koji je uputio prvi šut u okvir gola.

Barselona je kao i na Kamp Nou duže imala loptu u svom posedu i zapretila nekoliko puta na početku utakmice ali je Čelsi prvo stigao do pogotka. Nakon neuspešnog centaršuta sa leve strane i odbijene lopte, Mikael Esijen je uhvatio volej na oko 25 metara od gola Barselone i postigao spektakularan gol.

Čelsi je sledeći put zapretio u 25. minutu kada je šut Drogbe iz slobodnog udarca zaustavio Valdez koji je loptu izbacio u korner. Teri je pokušao glavom posle kornera ali je kapiten Čelsija promašio gol Katalonaca.

Minut kasnije Drogba je imao još jednu šansu. Posle dodavanja Lamparda, napadač iz Obale Slonovače je ušao u šesnaesterac ali usled pritiska Abidala nije uspeo da šutira, pao je ispred Valdeza, a sudija nije svirao penal za ’plavce’.

Do kraja poluvremena Barselona, koja je imala više šuteva od domaće ekipe (9-6) i mnogo veći posed lopte (61%) nije uspela ozbiljno da ugrozi gol Petera Čeha i stigne do izjednačenja.
FoNet
I drugo poluvreme Barselona je otvorila sa šansom ali je Deni Alveš pogodio tribine iza gola Čeha.

Međutim, ponovo je Čelsi mogao prvi do gola. Anelka je nesebično proigrao Drogbu u šesnaestercu, ovaj je zalomio odbrambenog igrača Barselone, stvorio sebi prostor za udarac ali je njegov šut zaustavio Valdez.

Nakon petnaestak minuta mirne igre, Anelka je dobio loptu ispred šesnaesterca Erik Abidal ga kao poslednji igrač odbrane srušio i dobio crveni karton.

Čelsi je u nastavku meča koristio prednost igrača više, dominirao je terenom i stvarao šanse ali nije uspevao da ozbiljnije ugrozi Valdeza, a bilo je i nekoliko spornih momenata u kaznenom prostoru Katalonaca.

Nakon pola sata igre sa igračem manje, Barselona u nadoknadi vremena ipak stiže do gola i plasmana u veliko finale. Alveš je ubacio loptu u šesnaesterac, na drugoj stativi je loše prihvatio Eto, ali ona dolazi do Mesija koji ju je gurnuo u sredinu na 16 metara odakle je Iniesta uputio prvi šut u okvir gola na utakmici za Barsu i savladao Čeha.

Meč je obeležilo i nekoliko diskutabilnih odluka sudije Heninga koji je možda propustio priliku da svira penal za Čelsi u 82. minutu pošto je lopta pogodila u ruku Pikea.

Ipak, Barselona je ta koja će 27. maja u Rimu igrati veliko finale sa braniocem titule Mančester junajtedom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

417 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: