Srpski strelci u Minhenu i Milanu

Selektor streljačke reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković odlučio je da na dva poslednja Svetska kupa ove sezone u Minhenu i Milanu učestvuju isti strelci.

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2009.

22:21

Default images

Puškom će gađati Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac), Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Dragan Marković (Novi Sad) i Milenko Sebić (Policajac), kao i Andrea Arsović (Partizan), Lidija Mihajlović (Niš) i Ivana Maksimović („Novi Beograd Ušće“) koja neće ići i u Milano jer mora nazad za Beograd zbog mature.

Pištoljem će medalje nišaniti Jasna Šekarić i Zorana Arunović (obe Crvena zvezda) i Aleksandra Ristović (Zvezdara) kao i Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), Damir Mikec (Policajac) i Dimitrije Grgić, prošle sezone reprezentativac Crvene zvezde koji je u novoj sezoni prešao u Akademac. U stručnom štabu, uz selektora Stojiljkovića, su Ivan Kvasnevski i Goran Maksimović.

Na prva dva Svetska kupa u Čangvonu u Koreji i Pekingu, bilo je dobrih plasmana i nadam se i boljim rezultatima u Minhenu i Milanu, pogotovo na odličnom olimpijskom strelištu u glavnom gradu Bavarske na kome će se 2010. održati Šampionat sveta. Ova takmičenja su nam veoma važna kao deo programa za glavni cilj sezone Prvenstvo Evrope MK oružjem u Osijeku od 13. do 26.jula, rekao je Zoran Stojiljković.

Na prva dva Svetska kupa u Aziji, srpski strelci osvojili su jednu bronzanu medalju i učestvovali u ukupno tri finala. Medalju je osvojio u Pekingu Stevan Pletikosić MK puškom tri puta 40 metaka, u finalu je u Čangvonu bila Jasna Šakarić MK pištoljem i osvojila četvrto mesto a u Pekingu je osmo mesto MK pištoljem zauzeo Damir Mikec. Šekarićeva je u Čangvonu bila deveta, a u Pekingu 12. vazdušnim pištoljem. Nemanja Mirosavljev je u Pekingu zauzeo 13. mesto MK puškom trostav 3 puta 4'0 metaka, a Lidija Mihajlović je bila 16. MK puškom trostav 3 puta 20 metaka.

Svetski kup u Minhenu održava se od 12. do 21. maja, a u Milanu od 21. do 29. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: