Sapatero: "Madrid zaslužuje OI"

Španski premijer Hose Luis Sapatero ocenio je u utorak da Madrid gaji "razumnu nadu" da će dobiti domaćinstvo Letnjih Olimpijskih igara 2016. godine.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 05.05.2009.

13:17

Default images

"Osećam razumnu nadu. Zaslužujemo da organizujemo Olimpijske igre", rekao je Sapatero posle sastanka sa 13-članom delegacijom MOK koja ima zadatak da proceni ko je najbolji kandidat za domaćina. Sapatero je ocenio da je kandidatura Madrida jaka zbog jedinstva na svim državnim nivoima, zato što 77 odsto infrastrukture već sada može da se koristi.

Takođe, Španija 1992. godine dokazala da je sposobna da organizuje tako veliku manifestaciju, pošto je tada Barselona bila domaćin Olimpijskih igara.

"Podrška nam je i uspeh Olimpijskih igara iz 1992. godine u Barseloni koje su svetu dokazale da Španija zna kako se rade ovakve stvari. Imamo još mnogo toga da pokažemo svetu", rekao je Sapatero.

Delegacija MOK-a je u ponedeljak stigla u glavni grad Španije u kome će boraviti do petka, a prethodno je već obišla Čikago, Tokio i Rio de Žaneiro.

Domaćin igara 2016. godine biće izabran 2. oktobra u Kopenhagenu, a Sapatero je istakao da je njegova zemlja zaslužila da pobedi na konkursu pošto trenutno doživljava "zlatno doba" u sportu.

Najbolji španski teniser Rafael Nadal ujedno je i najbolji na svetu, a muška reprezentacija zemlje sa Pirinejskog poluostrva aktuelni je šampion Dejvis kupa. Španski biciklista Alberto Kontador najveći je favorit na julskoj Trci oko Francuske (Tur D'Frans) gde brani trofej.

Španija je, takođe, aktuelni šampion Evrope u fudbalu i jedan od glavnih favorita za predstojeći Mundijal 2010. godine.

"Španija živi zlatno doba za sport. Najbolji smo u mnogim sportovima, posebno u fudbalu. I u mnogim drugim sportovima naši sportisti sijaju kao nikada pre", istakao je Sapatero, veliki navijač fudbalskog kluba Barselona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: