Murinjo: "Engleska raj za trenere"

Trener Intera Žoze Murinjo rekao je da je Engleska raj za fudbalske trenere, dok su u Italiji čelnici klubova opsednuti rezultatom svake sledeće utakmice.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2009.

15:48

Default images

"Engleska je raj za trenere koji mogu da prave planove za budućnost, bez pritiska da moraju da u kratkom periodu da osvajaju trofeje", izjavio je Murinjo. Portugalac je na dobrom putu da Inter dovede do četvrte uzastopne titule prvaka Italije, pošto šest kola pre kraja sezone u Seriji A ima 10 bodova više od najbližih pratilaca Juventusa i Milana.

Portugalski trener prethodno je sa Čelsijem osvojio dve titule prvaka Engleske.

Murinjo je kao primere naveo trenere Arsenala Arsena Vengera i Liverpula Rafaela Benitesa.

"Venger radi u miru, a Arsenal nije osvojio titulu već četiri godine. Venger, ipak, nastavlja fantastičan rad sa mladim igračima. Benites će verovatno i peti put ostati bez titule, ali i on nastavlja da radi, a njegov ugovor je još i produžen", dodao je Murinjo.

Nekadašnji trener Porta, sa kojim je 2004. godine osvojio i Ligu šampiona, tvrdi da je u Italiji situacija potpuno drugačija.

"Ovde je već oko 10 trenera dobilo otkaz ove sezone. Ljudi su u Italiji opsednuti rezultatima, bodovima. Timovi koji se bore za titulu, moraju da postanu šampioni, inače nastaje drama", ocenio je Murinjo.

"Timovi koji se bore za opstanak moraju da sačuvaju status prvoligaša ili će sigurno dobiti otkaz. Italijanski treneri su tehnički dobri, ali su još bolji u borbi sa tim pritiskom", dodao je 46-godišnji Portugalac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: