Partizan i Zvezda ubedljivi u Kupu

U polufinalu Lav kupa Srbije igraće ekipe Partizana, Crvene zvezde, Banata i Sevojna.

Izvor: B92

Sreda, 15.04.2009.

17:43

Default images

Branilac trofeja, Partizan, je na Lionu savladao Hajduk sa ubedljivih 4:0, ’crveno-beli’ su na svom terenu bili bolji od Smedereva (4:1), dok je Banat iskoristi krizu OFK Beograda i savladao ’romantičare’ 1:0. Najveće iznenađenje priredilo je Sevojno koje je nakon boljeg izvođenja penala (5:4) eliminisalo Napredak nakon što je u regularnih 90 minuta bilo 1:1.

Partizan je protiv Hajduka, koji je daleko najlošiji tim Prve lige sa samo 10 bodova iz 23 utakmice, do ubedljive pobede došao golovima u prvih 30 minuta meča. Prva dva gola postigao je Bogunović u 17. i 23, tri minute kasnije Vašington je povisio na 3:0, a Adem Ljajić je u 29. minutu postavio konačan rezultat.

Trener Partizana Slaviša Jokanović posle utakmice rekao je da je njegov tim odigrao dobro u prvom poluvremenu, ali da u nastavku nije pokazao mnogo toga.

"Prvih deset minuta imali smo problem da se naviknemo na malo lošiji teren. Posle smo relativno lako stigli do golova. U drugom poluvremenu nismo pokazali mnogo toga, ali najvažnije je da smo ostvarili cilj i primakli se bliže osvajanju još jednog trofeja", rekao je Jokanović.

Trener Hajduka Ljubiša Ivić rekao je da Partizan zasluženo pobedio, a da je njegova ekipa u drugom poluvremenu pokušala da se spasi još
ubedljivijeg poraza.

"Izuzetno dobro smo otvorili meč, ali nakon prvog primljenog gola nas nije bilo na terenu. Partizan je došao do svoje, šampionske igre i pregazio nas. U drugom poluvremnu su oni otaljavali posao, a mi pokušali što skuplje da prodamo kožu", rekao je Ivić.
BB
Crvena zvezda je samo na papiru imala nešto teži zadatak u duelu sa Smederevom, timom koji deli prvu poziciju na tabeli Prve lige Srbije. „Crveno-beli“ su preko dvostrukih strelaca Klea (u 29. i 48. minutu) i Milijaša (61. i 87. minut) zabeležili ubedljivu pobedu, dok su gosti iz Smedereva uspeli samo da ublaže poraz golom Komadina u 63. minutu.

Trener Crvene zvezde Čedomir Janevski posle utakmice ocenio je da je njegova ekipa odigrala dobru utakmicu, pre svega na taktičkom planu.

"U prvom poluvremenu smo, doduše, teško dolazili do prilika, do prvog gola, koji je posledica izuzetnog poteza Lazetića, uglavnom smo
šutirali iz drugog plana. U nastavku se Smederevo otvorilo, mi smo imali više prostora što smo pametno iskoristili"
, rekao je Janevski.

Trener gostiju Dragan Đorđević kratko je naveo da je Zvezda jednostavno kvalitetniji tim od njegovog.

"Očekivali smo ovakvu utakmicu, lepu za gledanje. U prvom poluvremenu smo se još nekako držali, gol smo primili nesrećno. Posle smo
želeli da preokrenemo rezultat, ali je Zvezda izuzetan, dobro vođen tim, jednostavno bolji od nas"
, naveo je Đorđević.

Banat je dočekao OFK Beograd koji je tokom vikenda izgubio kod kuće od Rada (2:0) u meču koji je označio kraj za trenera Mihaila Ivanovića, a četvrtfinale Kupa bio je debi za novog stručnjaka "romantičara" Simu Krunića. Međutim, Banat je u 38. minutu preko Zorića došao do prednosti koju je sačuvao do kraja i eliminisao Beograđane.

Najzanimljiviji meč četvrtfinalne runde bio je između Napretka i Sevojna. Član Prve lige, Sevojno, je prvo došlo do prednosti na meču u 53. minutu kada je Pavićević bio siguran sa penala. Kada se činilo da će gosti slaviti u Kruševcu, Napredak je pet minuta pre kraja golom Jovanovića, takođe iz penala, izborio jedanaesterce.

Igrači Sevojna bili su sigurniji nakon penala 5:4 , i ukupnim rezultatom 6:5 priredili veliko iznenađenje plasmanom u polufinale Lav kupa Srbije.

Rezultati četvrtfinala Lav kupa:
Hajduk Lion – Partizan 0:4 (0:4)
Bogunović 17, 23, Vašington 26, Ljajić 29
Crvena zvezda – Smederevo 4:1 (1:0)
Kleo 29, 48, Milijaš 62, 86 – Komadina 65
Banat – OFK Beograd 1:0 (1:0)
Zorić 38
Napredak – Sevojno 1:1 (0:0) 4:5 penali
Jovanović 85p – Pavićević 53p

Polufinalni mečevi na programu su 6. maja, a finalna utakmica igra se 20. maja. Polufinalisti dobijaju 12.000 evra od sponzora kompanije "Karlsberg", dok će pobednik Lav kupa pored trofeja osvojiti i 80.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: