Bin Hamam uvredio Čung-jena

Čelnici Fudbalskog saveza Južne Koreje (KFA) saopštili su da su podneli žalbu disciplinskom i etičkom komitetu FIFA protiv predsednika AFC Mohameda bin Hamama.

Izvor: B92

Sreda, 15.04.2009.

11:24

Default images

Bin Hamam je tokom intervjua katarskoj televiziji u februaru iskoristio frazu koja bi mogla da se prevede kao preteća poruka predsedniku KFA Čo Čung-jenu, iako nije naveo kome je poruka upućena. Naime, bin Hamam je tada rekao da bi predsedniku južnokorejskog Saveza trebalo odseći glavu.

Predsednik AFC je kasnije rekao da je njegova izjava pogrešno shvaćena i da je koristio "popularnu, bezopasnu metaforu, koja se često upotrebljava u arapskom jeziku".

Medjutim čelnici KFA saopštili su da nisu zadovoljni objašnjenjem i da su takve "bezopasne" izjave uvredile Savez.

"Predsednik AFC unosi razdor medju članicama te organizacije, umesto da pokuša da radi na stvaranju dobrih odnosa medju njima. On je prekršio etička pravila FIFA", rekao je portparol KFA Jo Jang-čol.

U saopštenju KFA navodi se da je čelnik Saveza posetio sedište FIFA u Švajcaraskoj gde je podneo tužbu etičkom i disciplinskom komitetu.

Bin Hamam je predsednik AFC od 2002. godine, a mandat mu ističe 2011. godine. O njegovoj poziciji u izvršnom odboru FIFA odlučiće članovi AFC na sastanku 8. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: