Kozomara završio 'Pakao severa'

Juniorski biciklistički reprezentativac Nikola Kozomara, član Partizana, jedini je od petorice mladih vozača uspeo da završi juniorsku trku ’Pariz – Rube’.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 12.04.2009.

17:52

Default images

Na cilj posle 120 kilometara vožnje, sa dosta deonica sa čuvenim makadamom na stazi, na kojoj su vozili i profesionalci učesnici 107. klasika ’Pariz – Rube’ i koja je poznata kao ’Pakao severa’, Kozomara je stigao 42. sa 9,02 minuta slabijim vremenom od pobednika Belgijanca Žilijema van Kerslbulka.

Pobednik trke koja je bodovana za Svetski kup nacija je imao vreme 3:15,05 časova. Sa 20 sekundi zaostatka, drugo mesto u sprintu veće grupe osvojio je Francuz Arno Demar, dok je treći Holanđanin Markus Bari.

"Čulo se dosta lepog o našim vozačima, koji su bili veoma aktivni i borbeni, mladi Filip Pavlović je pobegao i 40 kilometra vozio u grupi sa predstavnicima Italije, Belgije i Nemačke", kazao je selektor srpske juniorske reprezentacije Saša Gajičić.

"Kada su došle teške sekcije sa makadamom na oko 40 kilometara od cilja, odustali su Svetislav Blagojević i Nikola Stefanović, takođe, vozači Partizana. Do same završnice, u grupi je bio i mladi as čačanskog Borca Jovan Zekavica, koji je na jednoj deonici sa makadamom, imao defekt, mučio se i na kraju morao da odustane", istakao je Gajičić.

"U celini dobro smo se predstavili u svetskoj juniorskoj eliti", bio je komentar selektora seniorske reprezentacije Radiše Čubrića koji je pratio trku.

Kozomara i Žekavica su uz rame, po talentu i kvalitetu, juniorima iz najjačih biciklističkih nacija i to su pokazali i na jednoj od najtežih omladinskih trka u svetu ’Pariz – Rube’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: