Divac u Srpskom centru

Svečanost penzionisanja Vlada Divca zakazana je za utorak, a prethode joj brojne dobrotvorne akcije u kojima učestvuje „Fond Ana i Vlade Divac – HOD“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2009.

16:44

Default images

U nedelju je u Srpskom centru u Sakramentu, uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve održan donatorski ručak kome je prisustvovalo više od 200 naših sunarodnika koji žive u Kaliforniji. Specijalni gosti svečanosti bili su Miodrag Stojaković (otac Predraga Stojakovića) i tandem Finiks Sansa Igor Kokoškov i Goran Dragić.

Snežana i Vlade Divac i direktor HOD-a Ana Koešal upoznali su Srbe iz Sakramenta sa onim šta je urađeno u prethodnoj godini, kao i o ciljevima za 2009. godinu. Ovom prilikom emitovani su i filmovi snimljeni prilikom Divčevih poseta izbegličkim kampovima u Srbiji.

Skup na kome je bila organizovana i aukcija Divčevih slika, potpisivanje i zajedničko slikanje sa gostima opravdao je očekivanja. Prikupljena su sredstva za jednu kuću, odnosno zbrinuta je jedna porodica.
Vladika Maksim je dao blagoslov ideji da svaka parohija organizuje ovakav skup i prikupi sredstva za jednu kuću, odnosno zbrine jednu porodicu. Nadamo se da će i u drugim parohijama biti ovako dobro organizovano", rekla je povodom dobrotvornog ručka Snežana Divac.

"Izuzetno sam srećna zbog ovakvog odziva, jer su većina naših iseljenika u Sakramentu i sami izbeglice koje se bore da srede svoj život, a i one koji su bili imućniji nije bilo nimalo lako da se odazovu u krizi koja vlada. Organizovali su ovo sa puno ljubavi i truda, došli ovde da pomognu onima koji nemaju mogućnosti da to učine u Srbiji“.

Obraćajući se doskorašnjim sugrađanima Vlade Divac je istakao:

Mnogo mi je drago da sam ponovo sa vama. Nadam se da ćemo se ujediniti oko stvari koja će sve nas učininiti boljima“.

Otvaranje dvorane u River Oak-u

Vlade Divac je pre svečanosti u srpskoj pravoslavnoj crkvi u Sakramentu otvorio dvoranu u River Oaku. Sala je izgrađena u centru za decu žrtve nasilja, sredstvima koja je prikupio senator Deril Stajnberg, koji je podržao sve dobrotvorne akcije našeg asa.

Divac je proveo oko sat vremena u razgovoru sa decom, poklonio im je lopte sa autogramima i majice sa logom ceremonije penzionisanja dresa, da bi im nakon toga 15 minuta pokazivao košarkaško umeće.

Rado sam se odazvao pozivu našeg velikog prijatelja Derila Stajnberga, čoveka koji nam je doneo mnogo sredstava u svim akcijama namenjenim za Srbiju. Nekako smo uvek imali praksu da 80 odsto sredstava namenimo za pomoć našoj zemlji, a sa 20 posto doprinesemo nekoj akciji u Klaiforniji poput ove kojom je izgrađena sala za ovu dečicu“, rekao je Divac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: