Poraz obeležio povratak Šarapove

Ruska teniserka Marija Šarapova, koja je zbog povrede ramena odsustvovala sa terena sedam meseci, vratila se na teren porazom.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 13.03.2009.

22:13

Default images

Nekadašnja prva teniserka sveta poražena je u prvom kolu takmičenja ženskih dublova na VTA turniru u Indijan Velsu. Dvadesetjednogodišnja Šarapova je u kombinaciji sa zemljakinjom Jelenom Vesninom izgubila od rusko-beloruske kombijacije Jekaterine Makarove i Tatjane Puček sa 2:1, po setovima 1:6, 6:4, 7:10.

Ipak, Ruskinja je posle meča izjavila da joj je drago što se uopšte vratila na teren.

"Osećala sam se dobro, bilo je veoma uzbudjivo", izjavila je posle meča Šarapova.

"Ovo je za mene bio test. Treniram već nekoliko meseci i morala sam da proverim kako moje rame funkcioniše tokom meča", rekla je Ruskinja.

Šarapova sena turniru u Indian Velsu ne takmiči u singlu, i mada nije imala nikakvih problema tokom meča, ona je dodala da će joj trebati još vremena kako bi se vratila u staru formu.

"U sledećih par nedelja moram svakodnevno da igram dva ili tri takmičarska seta kako bih bila 100% spremna", dodala je ona.

"Trenutno imam snage za tri, četiri dana, ali već petog dana osećam umor i potreban mi je odmor. Jasno je da sa takvom formom nisam u stanju da igram turnire u singl konkurenciji", zaključila je teniserka.

Šarapova je zbog povrede propustila prošlogodišnje Olimpijske Igre, US Open i ovogodišnji Australian Open.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: