Venger strahuje od terorista

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da je zabrinut da bi teroristi mogli da napadnu klubove Premijer lige.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 08.03.2009.

13:43

Default images

Francuz je ipak dodao da ne planira da zatraži dodatne mere obezbeđenja za njegovu ekipu. Venger je uplašen jer su teroristi u utorak, u pakistanskom gradu Lahoreu, napali autobus kriket reprezentacije Šri Lanke. U tom napadu poginulo je sedam ljudi iz pratnje, a nekoliko reprezentativaca je povređeno.

"Ne mislimo da smo mete, ali ne možemo da se ne zapitamo da li bi to nama moglo da se desi. Iznenadjen sam što fudbal do sada nije bio meta napada. Ali, nismo uveli dodatno obezbedjenje", rekao je Venger za Sandej Miror.

Upitan da li je pomislio da je njegov tim nekada bio u opasnosti on je rekao: "Ne, ali sport je postao glavna i najpopularnija stvar i dobar je ako želite da privučete pažnju čitavog sveta".

"U Engleskoj nemamo policijsku pratnju i sve je teže dobiti je uoči utakmica. Policija odbija da saradjuje - posebno u Londonu. Moramo da se oslonimo na svoje obezbedjenje, bez obzira u kojoj se zemlji nalazimo", dodao je.

Medjutim, francuski trener naglasio je da ne želi dodatno obezbeđenje.

"Nisam opsednut bezbednosnom situacijom i nećemo pojačati obezbedjenje našoj ekipi. Policija mora o tome da brine. Ne želim obezbedjenje i ne želim pet lekara", rekao je on.

Iako nije izveden nijedan teroristički napad na fudbalskim utakmicama Venger je dodao: "Nekoliko puta sam razmišljao o tome, pogotovo kada se igraju Svetsko i Evropsko prvenstvo".

"Imali smo uzbune pre pojedinih utakmica na domaćem terenu. Nismo pričali o tome u javnosti jer se često desi da neko zaboravi svoju torbu na stadionu", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: