Juniori FMP-a osvojili JTC turnir

Juniori FMP-a pobednici su JTC turnira pošto su u nedelju savladali Hemofarm 77:63, dok je treće mesto pripalo Crvenoj zvezdi, koja je savladala Split sa 76:70.

Izvor: B92

Nedelja, 15.02.2009.

22:20

Default images

Na završni turnir klupskog juniorskog prvenstva Evrope, koji će se održati u Berlinu, pored branioca titule FMP-a, plasirali su se još Hemofarm i Crvena zvezda. Za plasman od petog do osmog mesta, Olimpija iz Ljubljane je savladala moskovski CSKA sa 68:64, a litvanski Žalgiris je pobedio Zadar sa 115:96.

U borbi za plasaman od devetog do 12. mesta, Zemun je savladao podgoričku Budućnost sa 88:83, a Bose Basket ukrajinski Himki sa 71:66.

Titule najboljeg igrača (MVP), najboljeg strelca i najboljeg skakača turnira zasluženo su pripale igraču FMP-a Dejanu Musliju, koji je još jednom potvrdio dominaciju pod koševima.

U idealnoj petorci turnira pored igrača FMP-a Dejana Muslija i Branislava Đekića, našli su se još Ivan Batur (Zadar), Luka Babić (Split) i Mihajlo Sekulović (Budućnost).

Pobednik takmičenja u šutiranju trojki je Darko Crnić, takođe FMP, dok je u takmičenju u zakucavanju pobedio Nikita Barinov iz CSKA.

Na ovogodišnjem turniru pored klubova iz Srbije (KK FMP, KK Crvena Zvezda, KK Zemun Lasta i KK Hemofarm Stada) učestvovali su i juniorse selekcije velikih evropskih kluboca: CSKA, Himki, Žalgiris, Brose Basket, Union Olimpija, Budućnost, Split i Zadar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: