Ukrajinci osvojili turnir na Kipru

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Ukrajine sa 1:0 u finalu međunarodnog turnira na Kipru.

Izvor: B92

Sreda, 11.02.2009.

19:51

Default images

Jedini gol na utakmici postigao je Nazarenko u 16. minutu. Turnir na Kipru bio je poslednja provera pred kvalifikacioni duel sa Rumunijom u Konstanci 28. marta. U meču za treće mesto domaćin Kipar pobedio je Slovačku sa 3:1.

Srbija je u duelu sa Ukrajinom odigrala slabo, ali i pored toga nije zaslužila poraz jer su Ukrajinci gol postigli praktično bez šanse. U prvom poluvremenu naš tim imao je nekoliko dobrih prilika, a Ukrajina je gol postigla iz jedinog udarca u tom periodu. Drugi deo bio je znatno slabiji i nijedna ekipa nije ozbiljo pripretila.

Meč je počeo mirno, a u 10. minutu Srbija je imala odličnu šansu za vođstvo. Miloš Krasić je odlično prošao po desnoj strani i lepo odložio loptu na ivicu kaznenog prostora odakle je kapiten Dejan Stanković veoma dobro šutirao na prvu, ali za malo pored gola.
Beta
Veći deo utakmice i inače se igrao uglavnom pred golom Ukrajine, koja je prilike tražila posle kontranapada. Upravo posle jedne takve akcije Ukrajinci su i došli do vođstva. U 16. minutu lopta se posle intervencije Ivanovića odbila na oko 25 metara, a Nazarenko je iz prve sjajno zahvatio i pogodio gornji desni ugao Dišljenkovićevog gola.

Najbolju priliku za izjednačenje "orlovi" su imali u 21. minutu. Milan Jovanović je ušao u kazneni prostor protivnika, ali se spetljao, otišao previše u stranu i pokušao da centrira. Lopta se odbila o ukrajinskog golmana, potom i o srpskog reprezentativca i završila na stativi.

Povremeni pokušaji Srbije do kraja poluvremena nisu doveli do pravih prilika, a u drugih 45 minuta ritam igre je opao, pa je bilo i manje šansi.
Beta
Ukrajinci su priliku imali u 56. minutu kada se Volodimir Gomenjuk dobro ubacio u šesnaesterac Srbije i pored Ivice Dragutinovića šutirao sa osam metara, ali je Vladimir Dišljenković bio siguran na golu.

Srbija je potom pokušala da stigne do izjednačujućeg gola i izbori se za penal, ali je gol Ukrajine ozbiljnije ugrozila samo u 60. minutu kada je Miloš Krasić dobro uposlio Miralema Sulejmanija, ali on sa 11 metara nije uspeo da zatrese mrežu.

Turnir na Kipru, na kome su "orlovi" prethodno pobedili domaću selekciju sa 2:0, selektoru Srbije Radomiru Antiću poslužiće kao provera pred nastavak kvalifikacija za Mundijal 2010. godine.

Srbija će kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi nastaviti 28. marta kada će u Konstanci gostovati Rumuniji.

Naš nacionalni tim je trenutno na prvom mestu na tabeli Sedme kvalifikacione grupe, pošto su na prve četiri utakmice pobedili Farska Ostrva i Litvaniju u Beogradu, kao i Austriju u Beču, dok su jedini poraz pretrpeli na gostovanju Francuskoj u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

170 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: