SP: Poljska osvojila bronzu

Rukometna reprezentacija Poljske osvojila je bronzanu medalju na šampionatu sveta u Hrvatskoj, pošto je u meču za treće mesto pobedila Dansku 31:23 (14:11).

Izvor: B92

Nedelja, 01.02.2009.

18:34

Default images

Danci su u prvih 20 minuta odigrali odlično ali je nakon 6:4 za Skandinavce, golman Poljske Slavomir Šmal počeo sjajno da brani omogućivši svojim saigračima da do kraja poluvremena postignu deset, a prime samo pet golova. U drugom poluvremenu Poljaci su konstantno održavali prednost, a nakon 21:15 u 40-om minutu bilo je jasno da će doći do bronze.

Nakon srebra sa prethodnog šampionata u Nemačkoj Poljaci su ponovo uspeli da se domognu medalje. Posle veoma slabe igre u prvoj fazi takmičenja, kada u polufinalnu grupu nisu preneli nijedan bod, sigurno mogu da budu zadovoljni učinkom. Poljska je bila bolja od danske i u drugoj fazi šampionata kada su u provm kolu grupe 2 slavili 32:28.

Danska: Hvidt, Mogenšen 2, Boesen, Laen 1, Jorgensen, Kristijansen 7, Jorgensen 1, Jakobsen, Spelerberg, Knudsen, L. Hansen, M. Hansen 10, Lindberg 2, Nilsen.

Poljska: Šmal, Jaska 4, K. Lijevski 4, Kučinski, Bjelecki 10, Sjodmjak, Vleklak, B. Jurecki 2, Jurasik 1, M. Jurecki 3, Tlučinski 5, Malčer, M. Lijevski 2, Glinski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: