SP: Srbija remizirala sa Nemačkom

Reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 35:35 sa selekcijom Nemačke u prvom meču druge faze Svetskog prvenstva U Hrvatskoj.

Izvor: B92

Subota, 24.01.2009.

19:03

Default images

Naš nacionalni tim sada ima tri boda u grupi 2, dok Nemci imaju pet. U nedelju Srbija se sastaje sa Poljskom, a u utorak je na programu meč sa selekcijom Makedonije. Važan bod Srbiji doneo je Mladen Bojinović koji je nekoliko sekundi pre kraja postigao gol i izjednačio rezultat na 35:35.

Najefikasniji u ekipi Jovice Cvetkovića bio je Bojinović sa osam golova, Šešum, Ilić i Marković su po pet puta bili efikasni. Golmanski tandem Dimitrije Pejanović – Darko Stanić ponovo je odlično obavljao svoj posao. Stanić je uspeo da odbrani dva sedmerca.

U ostalim utakmicama u grupi II, Poljska je savladala Dansku 32:28 (20:12), a Norveška je pobedila Makedoniju 29:27 (16:13).
Fonet
Reprezentacija Srbije vodila je tokom celog prvog poluvremena. Ponovo su dominirali igrači na bekovskim pozicijama, Mladen Bojinović je pet puta bio strelac, Žarko Šešum i Aleksandar Stojanović postigli su po tri gola iz isto toliko pokušaja. U ekipi aktuelnog svetskog prvaka u prvom poluvremenu najbolji je bio Torsten Jansen sa pet pogotka. Najveće vođstvo Srbije iznosilo je šest golova (14:8 u 18. minutu i 15:9 u 20. minutu).

Finiš prvog poluvremena obeležila je serija promašaja na obe strane. Ratko Nikolić i Mladen Bojinović nisu iskoristili dva zicera. Rezultat posle trideset minuta bio je 19:16 u korist reprezentacije Srbije.

U nastavku meča viđena je znatno neizvesnija borba. Nemački igrači su popravili procenat šuta, izjednačili u 40. minutu a dva minuta kasnije pogotkom Prajsa prvi put došli u vođstvo. Do kraja utakmice, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a naš nacionalni tim predvodili su izuzetno raspoloženi Šešum, Vujin i Marković. Minut pre kraja, Nemačka je imala dva gola prednosti, ali su Vujin i Bojinović uspeli da nadoknade zaostatak i donesu Srbiji važan bod.

Srbija: Kojić, Ćuruvija, Šešum 5, Vujin 4, Vučković, Stojanović 4, Toskić 3, Stanić, Ilić 5, Bojinović 8, Marković 5, Pejanović, Prodanović, Nikolić 1.

Nemačka: Biter, Hens 2, Rogiš, Klajn 2, Miler 3, Strobel 3, Prajs 3, Tidke 1, Glandorf 4, Jansen 10, Lihtklajn, Kraus 6, Šone 1, Kaufman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

268 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: