Stojanović: "Brzom igrom do pobede"

Rukometni reprezentativac Srbije Aleksandar Stojanović izjavio je da bi prednost naše selekcije u predstojećem meču sa Nemačkom trebalo da bude brza igra.

Izvor: B92

Petak, 23.01.2009.

11:21

Default images

Reprezentacija Srbije odlazi u Zadar, gde će u drugom krugu SP igrati sa Nemačkom, Poljskom i Makedonijom. Prvi meč u drugoj fazi odigraće sutra sa Nemačkom. "Očekuje nas utakmica sa Nemačkom. Borićemo se da probamo da pobedimo taj meč koji bi nam otvorio put za dalje. Sve je na nama. Videćemo koliko možemo i koliko smo jaki", rekao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, reprezentacija Nemačke je veoma dobra, ima odlične bekove, dobar par golmana, i to je jedna od ozbiljnijih ekipa na Svetskom prvenstvu.

"Mislim da bi naša prednost u utakmici sa Nemačkom mogla da bude naša brza igra, koju selektor Jovica Cvetković traži od nas", rekao je Stojanović.

Golman reprezentacije Srbije Darko Stanić ocenio je da reprezentacija Nemačke ima odlične pojedince, a posebno je istakao srednjeg beka Mihaela Krausa.

"Sa iskustvom iz utakmica sa Danskom i Norveškom, te njihove najbolje pojedince znali smo da neutrališemo. Ako budemo igrali kao protiv Danaca i Norvežana, možemo da ih pobedimo", rekao je Stanić.

Na pitanje da li bi igrači mogli da budu opterećeni činjenicom što je Nemačka aktualni svetski prvak, on je odgovorio:

"Ne. Ne razmišljam na takav način. Sve su nam utakmice motiv, a cilj nam je pobeda u svakom narednom meču. Pobeda u meču sa Nemačkom nam otvara vrata polufinala."

Prema njegovim rečima, igrači će "izginuti" na terenu, kao protiv Danaca i Norvežana, igraće dobro u odbrani, sa kojom su pokazali da mogu da pariraju svakoj ekipi, pa i Nemačkoj.

"U Zadru ne znam kako će biti. Samo sam čuo da će atmosfera biti totalno drugačija. Uvek me je motivisalo navijanje - bilo kakvo, pa makar i protiv. To će nam biti motivacija više", rekao je Stanić.

Cvetković pozvao Meštera

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković pozvao je u petak 19-godišnjeg Savu Meštera da se priključi nacionalnom timu na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Srbija je ostala bez trojice igrača do sada - povređenih Danijela Anđelkovića i Ivana Nikčevića, kao i Milutina Dragićevića, koji je reprezentaciju napustio iz protesta.

Mešter je srednji bek Crvenke, a selektori imaju pravo da pozovu još jednog igrača za drugu fazu takmičenja.

Srbija je u Poreču igrala prvu fazu, a drugu počinje sutra u Zadru, utakmicom sa Nemačkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: