Zadrani prete srpskim navijačima

Navijači Zadra uputili su direktnu pretnju srpskim navijačima koji bi poželeli da sa rukometnom reprezentacijom dođu u taj grad.

Izvor: B92, index.hr

Četvrtak, 22.01.2009.

03:22

Default images

Ukoliko se Srbija plasira u drugu fazu Svetskog prvenstva, naredna tri meča igraće u Zadru. Predstavnik navijačke grupe "tornado" Jure Knežević nije komentarisao dolazak rukometaša, ali je navijačima Srbije kratko saopštio: "Što se tiče "tornada", srpski navijači ni u kojem slučaju nisu dobro došli u Zadar ". Predstavnici hrvatskog MUP-a na to još nisu reagovali.

Srbiju je tokom prve faze u Poreču pratio veliki broj navijača; na svakoj od dosadašnje četiri utakmice bilo ih je bar po 500, a na tribinama ni u samom Poreču nije zabeležen nijedan incident.

Međutim, Zadar važi za potpuno drugačiji grad u odnosu na tolerantnu i multikulturalnu Istru. U tom dalmatinskom gradu gosti iz Srbije neprijateljski su dočekivani i mnogo pre 1991. godine, rasističke uvrede su redovna pojava, a često ni tu nije kraj incidentima.

U nedelju je, tokom gostovanja košarkaša Partizana u Zadru, klupa gostiju bila zasuta raznim predmetima sa tribine rezervisane za najvatrenije navijače, koja je suprotno bilo kojoj logici smeštena odmah iznad obeju klupa za rezerve.

Mnogo bolje u Zadru ne prolaze ni domaći rivali, a dvoransko fudbalsko prvenstvo Hrvatske u tom gradu pre desetak dana omogućilo je niz nasilnih incidenata, koje je policija samo delimično i sa mnogo muke sprečila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

195 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: