NLB: Partizan dočekuje Zagreb

Košarkaši Partizana dočekuju u sredu Zagreb (19h), u 18. kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Utorak, 20.01.2009.

19:12

Default images

Tim Duška Vujoševića u meč sa Zagrepčanima ulazi nakon poraza od Zadra u prošlom kolu, ali i velikog uspeha i plasmana u Top 16 fazu Evrolige. U prvih 17 kola „crno-beli“ su poraženi samo dva puta (Crvena zvezda i Zadar). Tim iz glavnog grada Hrvatske je sa druge strane pretposlednji na tabeli sa svega tri pobede i 14 poraza. Hrvatski timu prošlom kolu ubedljivo je savladao ekipu Bodsne i tako prekinuo niz od sedam poraza.

„Protiv Zadra smo prikazali lišu igru, stigao nas je umor, imali smo veoma malo vremena da se pripremimo za utakmicu. Naspram sebe smo imali silno motivisanog rivala kome je to bila jedna od ključnih utakmica za završni turnir. Ukoliko Zadar bude domaćin završnog turnira, biće to sjajna prilika da im se revanširamo. Sada igramo sa Zagrebom koji je veoma neugodna ekipa, pokrivena na svim pozicijama. U međuvremeno su se pojačali sa iskusnim organizatorom igre Vladimirom Krstićem koji se odlično uklopio što se vidi i po rezultatima. Samo ako budemo odigrali na gornjoj granici, naš kvalitet će doći do izražaja“, rekao je Čedomir Vitkovac, krilo Partizana.

Pre početka priprema za dolazak Zagrepčana, crno-beli su sa velikim nestrpljenjem čekali žreb za TOP 16 Euroleague. Žreb je odlučio, Partizan će do novog uspeha probati da dođe u grupi gde se nalaze: Unicaja, Lottomatica Roma i Panathinaikos.

„U TOP 16 fazi nema lakih rivala, ali mi smo već pokazali da sa možemo da se nosimo sa bilo kojom evropskom ekipom. Ostvarili smo prioritetni zadatak u Euroleague, ali tu se naše ambicije ne završavaju. Uz podršku naših navijača nastavljamo dalje.“

Zagreb se grčevito bori da izbegne poslednje mesto. U prošlom kolu pobeđena je Bosna, apre toga malo je falilo da padne i Cibona u gradskom derbiju.
„Atmosfera je dobra, puno nam je značila pobeda nad Bosnom. Sada možemo da se posvetimo Heliosu, od kojeg smo u prvom dijelu izgubili u gostima 20 razlike“, rekao je Denis Bajramović trener Zagreba.

Prije toga treba u Beogradu odigrati utakmicu s Partizanom.

„Nećemo se predati, Partizan jeste jak, čak prejak, ali nije nepobjediv. Tamo se vidi kontinuitet rada trenera, sjajna je to ekipa. Gledao sam ih protiv Zadra, to je tvrda ekipa koja igra na mali broj poena“, dodao je trener Zagreba.

Duel u Pioniru počinje u 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: