Srbija pobednik turnira u Ivriju

Rukometna reprezentacija Srbije osvojila je turnir u francuskom Ivriju.

Izvor: B92

Nedelja, 11.01.2009.

15:59

Default images

Srbija je u finalu pobedila selekciju Tunisa rezultatom 38:32 i sa tri pobede osvojila trofej u predgrađu Pariza. Turnir u Ivriju je poslednja provera našeg nacionalnog tima pred početak Svetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Utakmica je odigrana u fantastičnoj atmosferi pred preko 10.000 gledalaca.

Tokom prvog poluvremena ekipe su se menjale u vođstvu, igrajući u serijama. Tunis je maksimalnu prednost od četiri gola (20:16) imao minut pred kraj prvog poluvremena, ali je Srbija drugi deo otvorila serijom 7-1.

Sve do završnih deset minuta tuniski tim držao je ritam sa našom selekcijom, ali su u finišu rukometaši Srbije iskoristili prednost u rotaciji i izborili pobedu od šest golova razlike.

Selektor Jovica Cvetković bio je prezadovoljan igrom i pobedom.

"Izuzetno dobra utakmica sa jakim protivnikom. U prvom delu smo imali problema sa odbranom, što se vidi u primljenim golovima kao i sa poentiranjem iz zicera. U drugom smo potpuno promenili sliku, odigrali angažovano 6-0, izdržali visok tempo igre, jer smo znali da Tunis neće moći da odigra na tom ritmu. Od 50. minuta je sve bilo kako smo planirali".

Selektor Tunisa Zoran Živković zadovoljan je otporom tima koji predvodi i optimista povodom perspektive nacionalnog tima svoje zemlje.

"Mislim da je utakmica bila dobra, puna tempa i ritma, gde smo mi parirali do 52. minuta, sve dok smo imali snage. Srbija je dobro rotirala igrače i time dobila prednost. Teško da nešto više možemo učiniti i nemamo veliki broj igrača u rotaciji. Problem je što nemamo ni približno dobre alternative za najbokje igrače. Ovo je bio maksimum, Srbija je igrala odlično, imala je ritam kakav je potreban treba i optimista sam što se tiče naše selekcije".

Posle utakmice delegacija je odgledala utakmicu finala Bersi turnira između Francuske i Rusije (32:20), kao i prvog protivnika na SP reprezentaciju Egipta u utakmici protiv Alžira.

Hala: Bersi. Gledalaca: 10000. Sudije: Oliver Bij i Stefan Pišon (Francuska)

Sedmerci: Srbija 2/1 ; Tunis 3/2; Isključenja: Srbija 10 minuta; Tunis 4 minuta;

Srbija: Pejanović (6 odbrana), Stanić (14 odbrana, 1 sedmerac), Nikčević 6, Ilić 6, Bojinović 5(1), Stojanović 3, Kojić 1, Vučković, Anđelković, Vujin 3, Toskić 7, Ćuruvija 1, Dragićević 3, Šešum 1, Prodanović 2

Tunis: Hedui 5, Tež 7, Tuati 4, Hamed 4, Kraiem 2, Mahmud, Magaje (18 odbrana), M. Ben-Amor, Hadž-Amed, V. Ben-Amor, Busnina 2, Mganem 6, Ajed 2.

Srpski rukometaši vraćaju se u Beograd u ponedeljak, a u Hrvatsku putuju u četvrtak. Svetski šampionat počinje u petak, kada se Srbija u Poreču sastaje sa selekcijom Egipta.

U grupi D nalaze se još timovi Norveške, Danske, Brazila i Saudijske Arabije.

Srpska reprezentacija je na putu do trofeja pobedila Island 31:28 i domaćina turnira Ivri 44:37.

Rukometaši Tunisa, čiji je selektor Zoran Živković, do finala su stigli posle pobeda nad reprezentacijama Češke i Katara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: