Troicki eliminisan u 1. kolu Dohe

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je u prvom kolu ATP turnira u Dohi od Rumuna Viktora Haneskua 6:4, 6:2.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.01.2009.

16:43

Default images

U meču koji je trajao sat i deset minuta, Troicki je uspeo da solidan otpor pruži samo u prvom setu, iako je Rumun bio dominantan i stvorio 11 brejk prilika, od kojih je iskoristio četiri. Ključni momenat desio se posle početka drugog seta, kada je Troicki propustio trostruku brejk priliku, i potom dozvolio Rumunu da se odbrani, i napravi brejk prednosti u sledećem gemu.

Već na početku prvog seta Hanesku je uspeo da napravi brejk i povede sa 3:1. Iako je Troicki pružio dobar otpor i uspeo da ribrejkuje, dobar servis Haneskua je presudio, tako da je Rumun novim brejkom došao do 6:4, i 1:0 u setovima

Hanesku nije uspeo da demotiviše srpskog tenisera, pošto je već pri rezultatu od 2:1. u drugom setu Troicki stigao do dve brejk lopte. Ipak, Rumun je potom odlično servirao i posle velike borbe osvojio gem, a potom već u sledećem gemu došao do tri brejk prilike. Troicki dolazi do izjednačenja, ali je Hanesku posle četvrte brejk šanse bio siguran, i tako je potpuno slomio otpor protivnika.

I sledeći put na servis Troickog Hanesku je došao do tri brejk lopte, od kojih već prvu koristi, i stiče veliku prednost od 5:2, i priliku da servira za meč. Rumun to koristi na najbolji način, pošto je u poslednjem gemu takođe stigao do 40:0, i susret okončao posle prve meč lopte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: