Promene u Sarajevu, Želji, Modriči

Bivši fudbaler Sarajeva Mehmed Janjoš novi je trener ekipe sa stadiona Koševo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.01.2009.

15:10

Default images

Janjoš je kao fudbaler bio član šampionske generacije Sarajeva, koja je 1985. godine osvojila drugu titulu prvaka SFRJ u klupskoj istoriji. On je u sezoni 1997/98 predvodio najpopularniji klub BiH do nacionalnog kupa i izgubio titulu u poslednjem kolu šampionata. Na klupi Sarajeva on će zameniti Husniju Arapovića.

Jesenji deo šampionata Sarajevo je završilo na petom mestu, sa 12 bodova manje od vodećeg Zrinjskog iz Mostara, ali Janjoš veruje da borba za titulu još nije izgubljena.

"Tačno je da Zrinjski ima veliku prednost, ali se sigurno nećemo predati. Borićemo se do kraja i ako uz to budemo imali i malo sreće, možda se umešamo u bitku za titulu", rekao je Janjoš. "Imam iskustva u borbi za titulu, kao igrač bio sam prvak Jugoslavije, a pre deset godina umalo sam osvojio i titulu u BiH".

U nastavku šampionata on neće računati na četiri prvotimca – reprezentativnog napadača Harisa Handžića, koji je otišao u poljski LKS Lođ, Admira Raščića, koji se preselio u norveški Sandefjord, Zdravka Šarabe, novog člana Dinama iz Minska, i Emira Obuće, čija nova ekipa je iranski Pajam Mašhad.

U jesenjoj polusezoni Janjoš je vodio Jedinstvo iz Bihaća.

Praznični period doneo je još promena u najvišem rangu BiH-fudbala, a bez trenera ostao je i drugi sarajevski velikan. Umesto Sime Krunića sedmoplasiranu ekipu Željezničara u nastavku sezone predvodiće Demir Hotić, nekadašnji fudbaler Kajzerslauterna, Štutgarta i Fenerbahčea, i doskorašnji asistent u Genčlerbirligiju.

Trenera je promenio i branilac titule Modriča. Umesto Mitra Lukića, koji je podneo ostavku posle samo 4 pobede u 15 mečeva, ekipu sa stadiona "dr. Milan Jelić" će voditi Zoran Čurguz, koji je sezonu počeo uLaktašima

Prolećna polusezona u Premijer ligi BiH počinje 28. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: