Svetski šampion u zatvoru

Svetski šampion u umetničkom klizanju Maksim Staviski osuđen je na dve i po godine zatvora jer je pijan izazvao nesreću u kojoj je jedan muškarac poginuo.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 05.01.2009.

12:44

Default images

Sud je u ponedeljak preinačio prvobitnu presudu po kojoj je Staviski osuđen na dve i po godine uslovno. Staviski je kažnjen zato što je avgusta 2007. godine automobilom udario u drugo vozilo. U sudaru je poginuo dvadesettrogodišnji mladić, dok je osamnaestogodišnja devojka teško povređena.

Rezultati policijskog testa pokazali su da je tridesetjednogodišnji Staviski u krvi imao dvostruko više alkohola od dozvoljenog.

Staviski je platio kauciju od 135.000 evra, pa će do pravnosnažnosti presude biti na slobodi. On je uložio žalbu na presudu.

Bugarski klizač je u paru sa Albenom Denkovom marta 2007. godine odbranio titulu prvaka sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: